Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ανανέωση Μνημονίου με τους Κινέζους


Υψηλόβαθμη τετραμελή αντιπροσωπεία από το China Council for the Promotion of  International Trade Guangzhou Sub-Council (CCPIT Guangzhou Sub-Council) που είναι και ο διοργανωτής της Διεθνούς Έκθεσης της Καντόνα υποδέχθηκε το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο στα γραφεία του (Αμερικής 10, 4ος όροφος), σήμερα το πρωί. Επικεφαλής της κινεζικής αποστολής είναι η Αντιπρόεδρος του CCPIT Guangzhou Sub-Council κα Li Sanjian.
Στόχος της επίσκεψης της κινεζικής αντιπροσωπείας είναι η ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη το 2006 μεταξύ του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου ως αρμόδιου θεσμικού φορέα για την προώθηση και διεύρυνση της ελληνοκινεζικής επιχειρηματικής συνεργασίας και του CCPIT Guangzhou Sub-Council, καθώς και η από κοινού προώθηση δράσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας και Λ.Δ. της Κίνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη Guangzhou είναι μια από τις πέντε μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας με πληθυσμό πάνω από 14 εκατομμύρια και η οικονομική της δύναμη μέχρι σήμερα, την έχει κατατάξει στην τρίτη θέση στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. 
Το CCPIT Guangzhou Sub-Council είναι κυβερνητικός Οργανισμός με κύριο ρόλο τον συντονισμό τοπικών οργανώσεων και την καθοδήγηση εμπορικών επιχειρήσεων. Βασικοί στόχοι του είναι η προώθηση εμπορίου, η προσέλκυση επενδύσεων καθώς και η ανάπτυξη οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1985 και αριθμεί πάνω από 6.000 μέλη παρέχοντας υπηρεσίες, κυρίως σε τομείς νομικών θεμάτων, διεθνών σχέσεων, διοργάνωσης εκθέσεων καθώς και συστηματική πληροφόρηση σχετικά με οικονομικές και εμπορικές πρακτικές. Κύρια αποστολή του είναι η προώθηση του διεθνούς εμπορίου, διοργανώνοντας κάθε χρόνο σειρά εκθέσεων και συνεδρίων, όπως η παγκοσμίου φήμης Έκθεση “Import & Export Fair”, γνωστή και ως Canton Fair, η οποία πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου