Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Δ. Κωνσταντάρας: Τι τους έχουν δώσει να πιούν, μου λέει κανείς;

Του 
Δημήτρη 
Κωνσταντάρα 



Πέστε μου σας παρακαλώ ότι υπάρχει κάπου, κάποιος «τρελός επιστήμονας» ρωσοκινεζικής καταγωγής και αμερικανικής υπηκοότητας που έχει «κεράσει» τις ηγεσίες των κομμάτων κάποιο περίεργο φάρμακο, κάποιο βότανο, κάποιο ελιξίριο που τους τό ‘χει ρίξει μέσα στον πρωινό τους καφέ. Μόνο έτσι θα ηρεμήσω και θα σταματήσω να φοβάμαι ότι κυκλοφορεί επικίνδυνος μολυσματικός ιός. Ο οποίος αρχικά αδρανοποιεί τον εγκέφαλο των πολιτικών και στη συνέχεια επεκτείνεται και στους ψηφοφόρους με στόχο τη δημιουργία ενός νέου είδους Κράτους: ολίγον techno, ολίγον lifestyle ,ολίγον «βλακέξ» και πολύ «φτωχέξ» που θα «κατευθύνεται» μέσω μηνυμάτων διοχετευομένων επιστημονικά από κάποια καθημερινή, ελληνική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας του MEGA. Το φοβάμαι αυτό. Και το φοβάμαι βλέποντας, ακούγοντας και παρατηρώντας μη φυσιολογικές και ψυχολογικά ανέλεγκτες δηλώσεις, παραπολιτικά, συμπεριφορές, συνεντεύξεις, κινήσεις, μετακινήσεις, ενέργειες και αποφάσεις που κάτω από κανονικές συνθήκες θα είχαν κινητοποιήσει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τους Δήμους και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες που θα είχαν προβεί σε «επιχειρήσεις Αρετή» με κλούβες, με συνέπεια μαζικούς εγκλεισμούς στα ψυχιατρικά ιδρύματα και προειδοποιήσεις στους παγκόσμιους Οργανισμούς περί «εκτάκτου καταστάσεως» στην Ελλάδα. 
Να επεκταθώ σε γεγονότα που ήδη χρησιμοποιούνται από τους θερινούς επιθεωρησιογράφους; Ο κ. Αντώνης Σαμαράς υποδέχεται κλαίγοντας από συγκίνηση, με ανοικτές αγκάλες στη Νέα Δημοκρατία την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Η κυρία Μπακογιάννη διαλύει στην ουσία το κόμμα της, όπου είχε πάει «για να μείνει» σύμφωνα με δήλωσή της, παίρνει μαζί της 2-3 «κολλητούς» και μετακομίζει κοντά στον προαιώνιο εχθρό της που σύμφωνα με δήλωσή της «έχει το στίγμα της προδοσίας επάνω του σαν τατουάζ». 
Ο κ. Τσίπρας αρνείται να απαντήσει στην ερώτηση αν είναι κομμουνιστής, κάνει «γαργάρα» την «πόρτα» που έφαγε από τον Ολάντ και δηλώνει ότι στόχος του είναι να βελτιώσει επιδόματα, μισθούς και συντάξεις την ώρα που ο οικονομικός υπεύθυνος του προγράμματός του κ. Σταθάκης δηλώνει ότι «εμείς δεν συζητάμε καν για βελτίωση» αλλά ότι «θα επιδιώξουμε το πάγωμα στις σημερινές απολαβές». 
Ο κ. Σαμαράς προτείνει στον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη να …διαλύσει το «κομματίδιό» του, να στείλει «στο διάολο» τους συνεργάτες του και να επιστρέψει στη Ν.Δ. παίρνοντας μια εκλόγιμη θέση βουλευτού Επικρατείας απ’ όπου θα διώξει εκλεγμένο στενό συνεργάτη του. Ο κ. Καρατζαφέρης – προς τιμήν του- αρνείται. 
Ο πρώην βουλευτής κ. Κιλτίδης μετά τη Νέα Δημοκρατία, μετά τη Δημοκρατική Συμμαχία, μετά τον ΛΑ.Ο.Σ, ξαναπηγαίνει στη Νέα Δημοκρατία συμπληρώνοντας 4 μετακινήσεις σε 1,5 χρόνο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρατεύει μέχρι και τον Κώστα Λαλιώτη στην προσπάθειά του να ανακάμψει το κόμμα του ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι αν μπορούσε να επιτύχει μια έστω και προσωρινή αποφυλάκιση του Τσοχατζόπουλου, μέχρι και αυτόν θα επιστράτευε. 
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δράσης του Στέφανου Μάνου (που δεν εξελέγη) κ. Σταυρίδης τον ευχαριστεί εκ βάθους καρδίας για τη συνεργασία αλλά φεύγει για τη Νέα Δημοκρατία χωρίς καν να δηλώνει υποψήφιος ( όπου φύγει- φύγει δηλαδή). Το ίδιο κάνουν και τα δυο «πνευματικά παιδιά» του Καρατζαφέρη, πρώην βουλευτές Πλεύρης και Βελόπουλος που «ορκίζονταν» στο όνομά του, δηλώνοντας ότι δεν έχουν κάνει «καμία συζήτηση» με άλλο κόμμα. 
Ο κ. Τζίμερος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» που κατά δηλώσεις του επιθυμούσε να «βάλει όλους τους πολιτικούς σε μια βάρκα και να τη βουλιάξει», άλλαξε γνώμη, εξαίρεσε τον Στέφανο Μάνο και αποφάσισε κοινή κάθοδο στις εκλογές με τη Δράση. Ο Πάνος Καμμένος πιστεύει ότι είναι εγγυητής της Εθνικής Σταθερότητας και το δήλωσε κι όλας στο υπηρεσιακό πρωθυπουργό. 
Όσο για τον κ. Μιχαλολιάκο της «Χρυσής Αυγής», ολοκλήρωσε τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις και ξανακλείστηκε «στο καβούκι» του μπας και «σώσει» κάποιο ποσοστό του κόμματός του. Μπορείτε να μου πείτε τι γίνεται; Εσείς, τι θα κάνετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου