Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Η ορκωμοσία, τα "ράσα" και ενοχληθέντες...

Ορκίστηκε ο νέος Πρωθυπουργός, ορκίστηκαν τα μέλη του 17μελούς υπουργικού συμβουλίου, ορκίστηκαν και οι νεοεκλεγέντες βουλευτές. Εντός της ημέρας θα γίνει η παράδοση - παραλαβή των υπουργείων και η χώρα θα έχει κυβέρνηση.
Όλα καλά πήγαν, αλλά όλο και κάποια γκρίνια θα έχει προκύψει, όπως για την επιλογή της τηλεοπτικής παραγωγού και κόρη του αξέχαστου Λ. Καραπαναγιώτη στο υπουργείο Πολιτισμού. Επ' αυτού ο καθένας κρίνει όπως θέλει. 
Όμως μία σχολαστική παρατήρηση ενός φίλου, ο οποίος γράφει: "Αμέσως μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου, η Τατιάνα Καραπαναγιώτη πήγε να χαιρετήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο. Ενώ χαιρέτησε με σχετική υπόκλιση τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό, δεν υποκλίθηκε στον Αρχιεπίσκοπο".
Ας είμαστε λίγο επιεικείς... Μόνο το τρακ που ένοιωθε εκείνη τη στιγμή η νέα υπουργός, έφτανε για να κάνει λάθος στην συμπεριφορά της.
Αν θέλουμε να μιλήσουμε για θρησκεία, ας αναφερθούμε στο αίτημα που κατέθεσαν σήμερα στο προεδρείο της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας και η Αλέκα Παπαρήγα, σχετικά με το θρησκευτικό μέρος του όρκου. 
Δεν ρωτάει κανείς για ποιό λόγο ενοχλεί τόσο η Ορθοδοξία, αλλά είναι να διερωτάται εάν ήταν τόσο αναγκαίο και "καυτό" ζήτημα για να γίνει σήμερα αυτό το αίτημα! 
Ίσως οι δύο ηγέτες, να έχουν την εντύπωση ότι ο αριστερός δεν πρέπει να είναι θρησκευόμενος και γι' αυτό προσπαθούν να απομακρύνουν τους "οπισθοδρομικούς" ψηφοφόρους των κομμάτων τους... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου