Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Δημ. Κωνσταντάρας: Τα "κορίτσια" κι εμείς...

Εμείς τους είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει 

Του 
Δημήτρη 
Κωνσταντάρα 
Υποψήφιος βουλευτής 
ΛΑΟΣ - Α' Αθηνών


Θα μπορούσε αυτό που λέω να ακουστεί και σα δικαιολογία, η πραγματικότητα όμως είναι ότι τα όσα εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες μέρες σε σχέση με τις μολυσμένες με aids εκδιδόμενες γυναίκες της Αθήνας θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί πριν από 1 ,5 χρόνο όταν το πρόβλημα είχε εντοπιστεί και είχε καταγγελθεί επίσημα και οργανωμένα. 
Πιο συγκεκριμένα, η Δημοτική Παράταξη «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» του Νικήτα Κακλαμάνη, όπου μετέχω ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του 6ου Διαμερίσματος, είχε έγκαιρα και αποφασιστικά προειδοποιήσει τόσο τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο όσο και το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη πριν από 1,5 χρόνο για το τεράστιο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης και παράνομης λειτουργίας των οίκων ανοχής στην Αθήνα.
Κάτοικοι και Σύλλογοι κατοίκων διάφορων προβληματικών περιοχών είχαν προσκληθεί από εμάς και είχαν παραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκπρόσωποί τους μάλιστα είχαν ζητήσει να μιλήσουν αλλά δεν εισακούσθηκαν. 
Μετά τα τελευταία γεγονότα, την Πρωτομαγιά, σε ανακοίνωση της παράταξης – με την οποία συνεργάστηκαν 5 στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ και προσωπικά είχα εκλεγεί 1ος Δημοτικός Σύμβουλος στην πιο προβληματική και υποβαθμισμένη Δημοτική Κοινότητα, την 6η - τονίζεται ότι: «Μετά από 1,5 χρόνο, Λοβέρδος και Καμίνης βρίσκονται «πρόσωπο με πρόσωπο» με την εγκληματική τους ανεπάρκεια». 
Και ο ίδιος ο επικεφαλής Νικήτας Κακλαμάνης, εκπροσωπώντας και τους 10 Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης υπογράμμιζε: 
«O κύριος Καμίνης, προφανώς, νομίζει σήμερα, ότι είναι Πρωταπριλιά και όχι Πρωτομαγιά. Δεν εξηγείται, διαφορετικά, ότι… θυμήθηκε το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης και παράνομης λειτουργίας των οίκων ανοχής και των σοβαρών κινδύνων που ελλόχευαν, την στιγμή που πήρε τεράστιες διαστάσεις στην Αθήνα, θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού χιλιάδες συμπολίτες μας». 
Και είναι γεγονός ότι στις 28 Φεβρουαρίου 2011, με επιστολή στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, είχαμε επισημάνει τους σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία στην πρωτεύουσα, τονίζοντας ότι, εκτός από το AIDS, υπάρχει σοβαρό το ενδεχόμενο εξάπλωσης της φυματίωσης και της ηπατίτιδας, λόγω της αθρόας λαθρομετανάστευσης. Παράλληλα, ο κ. Κακλαμάνης, εκπροσωπώντας την παράταξη, είχε θέσει το θέμα στη κορυφή του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων αλλά η δημοτική αρχή "αγρόν ηγόραζε". 
Στις 13 Ιουλίου 2011, όταν ο Α. Λοβέρδος και ο Γ. Καμίνης παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου το πρόγραμμα για τη δημόσια υγεία στο κέντρο της Αθήνας, η παράταξη "Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας" είχε τονίσει την ανεπάρκεια των λεγομένων τους, επαναλαμβάνοντας ξανά συγκεκριμένες λύσεις. 
Ενάμισι χρόνο μετά, οι κ.κ. Λοβέρδος και Καμίνης βρίσκονται "πρόσωπο με πρόσωπο" με την εγκληματική τους ανεπάρκεια, που μακάρι να έχει το μικρότερο δυνατό κόστος για τους Αθηναίους και τις Αθηναίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου