Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Να πώς δυναμώνει η "Χρυσή Αυγή"!


"Διαφωνώ με ό,τι λες, 
αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου 
το δικαίωμά σου να το λες".
Βολταίρος



Εντελώς στο «ντούκου» πέρασε η μη πρόσκληση του Νίκου Μιχαλολιάκου στη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Στην περίπτωση που ισχύει η καταγγελία του γ.γ. της «Χρυσής Αυγής» ότι δεν εκλήθη στη σύσκεψη, οπωσδήποτε σημαίνει ότι πρόκειται περί ενός σοβαρού ατοπήματος της Προεδρίας. Για τον απλό λόγο ότι η «Χρυσή Αυγή» παρά το φιλοναζιστικό κουσούρι της, δεν παύει να είναι ένα νόμιμα εκλεγμένο κόμμα το οποίο ψήφισαν περίπου μισό εκατομμύριο πολίτες. 
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να τονιστεί ότι αυτή εδώ η Δημοκρατία έχει ποτιστεί με αίμα, με δάκρυα, φυλακίσεις και εξορίες, προκειμένου οι κάτοικοι της χώρας όπου γεννήθηκε, να έχουν ίσα δικαιώματα, άσχετα με τα πολιτικά τους «πιστεύω». 
Παρακάτω, δημοσιεύεται ολόκληρη η δήλωση-καταγγελία του κ. Μιχαλολιάκου, ο οποίος δεν αποδέχεται την πρόσκληση της Προεδρίας για να παραστεί στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, επειδή χθες περιφρονήθηκε. 
Αλλά, όταν κάποιος επικαλείται δημοκρατικές διαδικασίες, πρέπει και ο ίδιος να ενεργεί δημοκρατικά. Έτσι ο κ. Μιχαλολιάκος, ίσως θα έπρεπε να μην αρνηθεί την προσέλευσή του στη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και μάλιστα να κάνει μία πιό δυναμική καταγγελία μπροστά στις "αφιλόξενες" κάμερες! 
Πριν δούμε τι αναφέρει στην καταγγελία του ο κ. Μιχαλολιάκος, ας σημειωθεί ότι τα «κοινωνικά φρονήματα» ήταν αυτά που διαχώριζαν κάποτε τον λαό μας από «εθνικόφρονας» και «κομμουνιστάς». 

- Μήπως κάτι τέτοιοι αποκλεισμοί δημιουργούν τώρα καταστάσεις για να έχουμε τους  «καλούς» και τους «κακούς» πολίτες; 
- Μήπως κάτι τέτοιες πολιτικές ωθούν έμμεσα τον λαό στα άκρα και δημιουργούνται "εθνοσωτήρες"; 
- Μήπως κάτι τέτοιες τακτικές βολεύουν κάποιους οι οποίοι πλουτίζουν και χτίζουν καριέρες από το «διαίρει και βασίλευε»; 

Η Δημοκρατία δεν είναι απλώς μία... φωτεινή επιγραφή και ούτε ο νεοναζισμός πολεμιέται με τις δικές του «δημοκρατικές» διαδικασίες… 
Η δήλωση του γ.γ. της «Χρυσής Αυγής» Νίκου Μιχαλολιάκου, έχει ως εξής: 
«Σχετικά με την πρόσκληση, την οποία έλαβα για σύσκεψη με σκοπό τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβερνήσεως δηλώνω ότι αρνούμαι να συναινέσω στον εμπαιγμό και την πολιτική ομηρία 440.000 Ελλήνων. Μόλις χθες, η Προεδρία της Δημοκρατίας αποφάσισε να με αποκλείσει από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Παπούλια. Με τον τρόπο αυτό καταδίκασε σε πολιτική εξορία σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες που στήριξαν το κόμμα "Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή". Αποκλείστηκα από μία συνάντηση ουσίας, κατά την οποία θα ετίθετο προς συζήτηση η ολοκληρωμένη μας πρόταση για διέξοδο από την κρίση. Μου ζητήθηκε να παραστώ σε μία συνάντηση με σκοπό τον διορισμό υπηρεσιακού πρωθυπουργού που θα φέρει εις πέρας ζητήματα μόνο διαδικαστικά. Σήμερα, που ελήφθη πλέον η τελική απόφαση και η χώρα σύρεται σε νέες εκλογές - εξαιτίας της αλαζονείας των κομματικών αρχηγών, που θέτουν τα μικροπολιτικά οφέλη υπεράνω του εθνικού συμφέροντος - αρνούμαι να νομιμοποιήσω τον εμπαιγμό, την περιθωριοποίηση και την περιφρόνηση των 440.992 ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου