Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

"Τρομοκρατική ενέργεια" από την Εθνική Τράπεζα

Σε "τρομοκρατική ενέργεια" του εκλογικού σώματος προέβη η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με την Έκθεση που δημοσιοποίησε χθες. 
Η μελέτη της Εθνικής Τράπεζας περιγράφει τον εφιάλτη από την έκρηξη της ανεργίας, την απογείωση του πληθωρισμού, την εκμηδένιση του λαϊκού εισοδήματος και τις δραματικές συνέπειες στην οικονομία και στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, που θα επιφέρει μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, με την κοινωνία να προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στους τριτοκοσμικούς δείκτες που είχε ξανά η χώρα πριν από πολλές δεκαετίες. 
Σύμφωνα με την ειδική μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, η επιστροφή της Ελλάδας στη Δραχμή θα οδηγούσε σε υποτίμηση του νέου νομίσματος κατά 65%, πτώση 22% στο ΑΕΠ της χώρας, θα έφερνε εκτόξευση της ανεργίας στο 34% και μείωση κατά του κεφαλήν εισοδήματος κατά 55% (1*).  
Ως τράπεζα η ΕΤΕ έχει υποχρέωση να ενημερώνει τους πελάτες της για την πορεία των οικονομικών της χώρας, αλλά ως χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν έχει κανένα δικαίωμα να δημοσιοποιεί σκέψεις στελεχών περί επιστροφής στη Δραχμή και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο (2*). 
Εκτός των άλλων, ένα ερώτημα: Εάν τυχόν τρομοκρατηθούν οι μικροκαταθέτες τής Εθνικής Τράπεζας και σήμερα προστρέξουν να κάνουν ανάληψη των καταθέσεών τους, η ΕΤΕ διαθέτει ρευστό στα ταμεία της; 
(1*) Τρέμε κόσμε και υπέκυψε στο ΔΝΤ και στους τοκογλύφους!
(2*) Κάτι τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, λειτουργούν αντίστροφα και αποδυναμώνονται οι μνηστήρες της εξουσίας, που έχουν αποδείξει ήδη ότι είναι ανίκανοι για να ξανακυβερνήσουν και να μας… ξανασώσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου