Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ελλάδα - Ευρώπη γυρίζουν σελίδα!


 Μια «άλλη» μέρα ξημερώνει σήμερα για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η μεν χώρα μας έδωσε ηχηρή απάντηση στις «μνημονιακές» κυβερνήσεις και στον δικομματισμό, ενώ η Ευρώπη δια της εκλογής του Φρανσουά Ολλάντ στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, αναμένεται να αλλάξει ρότα και να «απαγκιστρωθεί» από τη γερμανική «κηδεμονία».

Στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ καταποντίστηκαν και τα τέως «μεγάλα» κόμματα βρίσκονται προ τη διάλυσής τους. Το μεν ΠΑΣΟΚ «βλέπει» να αντικαθίσταται από τον ΣΥΡΙΖΑ και η δε ΝΔ από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».
Ο λαός έδωσε την «απάντησή» του στα τρομοσενάρια, στις απειλές και στους εκβιασμούς. Με όσα «παπαγαλάκια» κι αν χρησιμοποιήθηκαν (σε εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και διαδίκτυο) δεν πέρασε το παραμύθι «Ευρώπη ή τρίτος κόσμος».
Βέβαια πολλοί πείστηκαν από αυτές τις «προειδοποιήσεις» και με το περίεργο σκεπτικό ότι «προτιμώ να ψηφίσω κάποιον που θα πάει την χώρα στα χειρότερα, παρά κάποιον που δεν ξέρω που θα μας πάει», ψήφισαν τα δύο «μνημονιακά» κόμματα.
Μετά την «μουδιασμένη» ομιλία του κ. Σαμαρά, για τη… νίκη της  ΝΔ, ίσως να κατάλαβαν «πολλά», όταν μίλησε για παραμονή στο ευρώ και τροποποίηση του μνημονίου! Μύρισε λίγο... Τσίπρα! Αλλά ας μην περιμένουμε συγκυβέρνηση, καθώς τέτοια... άσεμνη πρόταση δεν θα δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κυβέρνηση από τη ΝΔ, μάλλον δεν μπορεί να σχηματιστεί, άσχετα εάν με αθροισμένα τα ποσοστά με το ΠΑΣΟΚ βγάζουν πάνω από 150 έδρες. Κι αυτό, όχι τόσο λόγω του… δόγματος Σαμαρά ότι «δεν σχηματίζω κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ», όσο ότι ίσως δεν παραμείνουν στο... ΣΠΑΣΟΚ όλοι εκλεγέντες βουλευτές...
Και στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας, δεν καταφέρει να πετύχει τη «δεδηλωμένη» με άλλα «αντιμνημονιακά» κόμματα, τότε οδηγούμαστε σε επαναληπτικές εκλογές, ώστε να γίνει... επιδιόρθωση των αποτελεσμάτων, με την παρουσία άλλων κομματικών σχηματισμών και οπωσδήποτε την ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ, των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», αλλά και του ΛΑΟΣ…

Υ/Γ Αυτό που έπαθε τώρα το ΠΑΣΟΚ, το είχε πάθει το 1977 η ΕΔΗΚ, η οποία ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά η ήπια πολιτική που ακολούθησε ο αξέχαστος Γεώργιος Μαύρος, έφερε το κόμμα του Γέρου στην τρίτη θέση, με δεύτερο το άλλοτε (και τώρα) «μικρό» ΠΑΣΟΚ. Η ιστορία επαναλαμβάνεται για όσους χάνουν τον «μπούσουλα». Επ’ αυτού να προσέχει και η Κουμουνδούρου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου