Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Θρίλερ στην υπόθεση των υποκλοπών

- Διατάχθηκε η εκταφή 
της σορού του Κώστα Τσαλικίδη

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει η εκταφή της σορού του Κώστα Τσαλικίδη, την οποία διέταξε ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης, στο πλαίσιο της έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του στελέχους της Vodafone, που -κατά τους οικείους του θύματος- δεν ήταν αυτοκτονία αλλά σχετίζεται με την υπόθεση των υποκλοπών. 
Για την ιστορία, στις 9 Μαρτίου 2005 ο 39χρονος τεχνικός της Vodafone είχε βρεθεί κρεμασμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό. Η υπόθεση δεν διερευνήθηκε από την τότε εν εξελίξει προκαταρκτική έρευνα (το 2005), αλλά έναν χρόνο μετά, το 2006, όταν η τότε κυβέρνηση αποκάλυψε το σκάνδαλο των υποκλοπών
Η δικογραφία, που δύο φορές έχει τεθεί στο αρχείο ως αυτοκτονία, έχει ανασυρθεί και εξετάζεται από τον κ. Λακαφώση, μετά από σχετικό αίτημα της οικογένειάς του εκλιπόντος προς την Εισαγγελία, που έγινε δεκτό. 
Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή ήδη για την εκταφή ώστε να διενεργηθούν νέες τοξικολογικές εξετάσεις και ακτινοσκοπήσεις.
Στην αίτησή της η οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη επικαλείται, μεταξύ άλλων, την αξιολόγηση των στοιχείων που έγινε, κατ' εντολήν της, από τον ιατροδικαστή Steven B. Karch, καθηγητή της ιατροδικαστικής στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου, πρώην ιατροδικαστή στην πόλη Σαν Φραντζίσκο των ΗΠΑ, και μέλους της Εθνικής Ενώσεως Ιατροδικαστών των ΗΠΑ, ο οποίος θεωρεί ότι «η υπόθεση της αυτοκτονίας πρέπει μάλλον να αποκλεισθεί, και πως εκείνη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση δείχνει κατά πολύ ισχυρότερη, με πιθανότερο μηχανισμό θανάτωσης του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη την χρήση κάποιας τοξικής ουσίας και την, εν συνεχεία, ακούσια απαιώρησή του μετά την εξουδετέρωσή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου