Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Πρωταπριλιά ή... αυτοκτονίες!

Στην περίπτωση που δεν πρόκειται περί «πρωταπριλιάτικου» αστείου, αυτό που έχει ανεβάσει το in.gr, πριν λίγη ώρα, τότε κάποιοι πολιτικοί, εάν διαθέτουν ίχνος ανδρισμού, θα πρέπει να πάνε να πνιγούνε!
Και ποιό είναι το θέμα; Ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, επικαλείται μία συμφωνία του 1946 και δηλώνει ότι «δεν τίθεται πλέον θέμα γερμανικών αποζημιώσεων» στην Ελλάδα! Που σημαίνει ότι κάποιοι Έλληνες «πατριώτες» ενέδωσαν, κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να ενδίδουν και έτσι να είμαστε η μοναδική χώρα που δεν αποζημιωθήκαμε από τη Γερμανία για τα εγκλήματα, τις κλεψιές και τα «δάνεια» του ναζιστικού καθεστώτος.
Πρόκειται για την είδηση της τελευταίας 60ετίας! Έτσι και αληθεύει και αύριο δεν σηκώσουμε το ανάστημά μας, τότε η συνεχιζόμενη πολεμική που υφίσταται ο ελληνικός λαός, κατά της οικονομίας και της εθνικής του κυριαρχίας, χωρίς να αντιδρά ουσιαστικά, είναι μία δικαιολογημένη κατάσταση που ευδοκιμεί σε φεουδαρχικά καθεστώτα με πολίτες που απεμπολούν τα δικαιώματά τους.
Ιδού τι γράφει το in.gr
Τη θέση του πως «δεν αποτελεί πλέον θέμα» το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα ξεκαθαρίζει το Βερολίνο.
Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σημειώνει, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β' Παγκόσμιο και «λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων», αναφέροντας όμως πως η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 και στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας.
Η δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας προς το ΑΠΕ έχει ως εξής:
«Η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων. Αυτό ισχύει και για την γερμανική κατοχή της Ελλάδας. Η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για την Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε την χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της. Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, το ερώτημα των αποζημιώσεων από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα».
* Βέβαια, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, αδιαφόρησε για ό,τι έχει δηλώσει ο άλλοτε πρόεδρος της Ομοσπονιδακής Δημοκρατίας της Γερμανίας δρ. Έρχαρτ, αλλά και άλλοι Γερμανοί επιφανείς  πολιτικοί, νομικοί κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου