Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Αμπελόκηποι: Παιδιά ζαλίζονται από ασιτία!

Γονείς αυτοκτονούν από ανέχεια και μαθητές ζαλίζονται από ασιτία στα σχολεία!  Η είδηση δεν είναι από την… Μπιάφρα, αλλά από την Ελλάδα του Μνημονίου και εκείνων που μας κυβερνούν.
Δεν πρόκειται για «στημένο» περιστατικό, ούτε για θέμα ικανό να απασχολήσει την υψηλή… δημοσιογραφία του τόπου. Πρόκειται για μία ανατριχιαστική είδηση η οποία προέκυψε από σύσκεψη φορέων των Αμπελοκήπων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στην αίθουσα διδασκόντων των σχολείων του Ερυθρού (115ο  και 12ο Δ.Σ. Αθηνών, Κοργιαλενίου 2-4) μετά από πρόσκληση του Α’ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε., με στόχο «τον συντονισμό της πάλης ενάντια σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ., ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, των χαρατσιών, των απολύσεων, της εξαθλίωσης του λαού, του ξεπουλήματος του τόπου».
Πήραν μέρος: Ο Α’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Β' ΕΛΜΕ Αθηνών, ο Σύλλογος Γονέων του 115ου Δ.Σ. Αθηνών, ο Σύλλογος Γονέων του 8ου Δ.Σ. Αθηνών, εκπρόσωποι του σωματείου του Ερυθρού Σταυρού, μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης κατοίκων Αμπελοκήπων –Ερυθρού-Πολυγώνου, εκπρόσωποι της επιτροπής σωματείων- κινήσεων- συλλόγων «Δε χρωστάμε – Δεν πουλάμε – Δεν πληρώνουμε», της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» και της κίνησης «Απελάστε το ρατσισμό». Επίσης, η Ένωση Γονέων του 7ου Διαμερίσματος.
Στη συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκαν τα τραγικά αποτελέσματα όπως, η αυτοκτονία γονιού μαθητών από σχολείο της περιοχής, αλλά και πρόσφατα κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών που έπασχαν από ασιτία σε σχολεία του 6ου Διαμερίσματος.

Προ αυτών των τραγικών γεγονότων και της γενικής «μνημονιακής» κατάστασης, αποφασίστηκε η από κοινού διοργάνωση τοπικού παλλαϊκού συλλαλητηρίου το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ. στην πλατεία Πανόρμου (στάση μετρό), με στόχο το γενικό ξεσηκωμό όλης της τοπικής κοινωνίας. Όπως δηλώθηκε το συλλαλητήριο αυτό θα αποτελέσει το προοίμιο της κινητοποίησης όλων των κατοίκων της περιοχής για τη Γενική Απεργία της 19ης Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου