Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ο Τζωρτζ Σόρος ενδιαφέρεται για... διάσωση της Ευρώπης!

Σχέδιο 7 σημείων για τη σωτηρία της Ευρώπης, εν όψει, από τον μεγαλοεπενδυτή Τζωρτζ Σόρος. Όμως ο γνωστός και ως "γκουρού" της οικονομίας, παρέλειψε να αποκαλύψει το σχέδιο για την εξαθλίωση της Ευρώπης, με "πειραματόζωο" τον αδύναμο κρίκο όπως είναι η Ελλάδα. Τώρα, που βλέπει ότι τα "ανθυγιεινά" σχέδια δημιουργούν νεοπλασίες οι οποίες απειλούν και τα ίδια συμφέροντα, γράφει άρθρο στους "Financial Times", συμβουλεύοντας τους Ευρωπαίους, πώς θα διασωθεί η Γηραιά Ήπειρος. Για παράδειγμα, είναι σαν να συμβουλεύει, αυτός ο... πυρομανής πυροσβέστης, ο Χένρυ Κίσσινγκερ, πώς θα λυθεί το... Κυπριακό! Τέλος πάντων... Τα βήματα που προτείνει στους Ευρωπαίους, ο Τζωρτζ Σόρος, είναι: 

1. Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης συμφωνούν στην ανάγκη για μια νέα συνθήκη για τη δημιουργία ενός κοινού ταμείου, εν ευθέτω χρόνω. Απευθύνονται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Η ΕΚΤ παράσχει την απαραίτητη ρευστότητα
2. Κατά συνέπεια, το EFSF αναλαμβάνει τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτό θα επιτρέψει μια ουσιαστική εθελοντική μείωση του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή EFSF.
3. Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός χρησιμοποιείται στη συνέχεια για να εγγυηθεί το τραπεζικό σύστημα και όχι κρατικά ομόλογα.
4. Σε αντάλλαγμα για την εγγύηση μεγάλες τράπεζες συμφωνούν να λάβουν οδηγίες από την ΕΚΤ και να ενεργούν για λογαριασμό των κυβερνήσεων. Εκείνες που το αρνούνται απλά δεν έχουν πρόσβαση σε προνόμια της ΕΚΤ.
5. Η ΕΚΤ δίνει εντολή στις τράπεζες να διατηρήσουν συγκεκριμένα πιστωτικά όρια και μπαίνουν επιθεωρητές για τον έλεγχο των κινδύνων. Αυτό αφαιρεί μία από τις κύριες πηγές της τρέχουσας πιστωτικής κρίσης και καθησυχάζει τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
6. Για την αντιμετώπιση της αδυναμίας ορισμένων κυβερνήσεων να δανείζονται με λογικά επιτόκια, η ΕΚΤ μειώνει το επιτόκιο, ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις αυτές να εκδίδουν έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου και ενθαρρύνει τις τράπεζες να διατηρήσουν τη ρευστότητά τους, με τη μορφή αυτών των λογαριασμών αντί των καταθέσεων στην ΕΚΤ. Όλο αυτό επιτρέπει στις χώρες όπως η Ιταλία να δανειστούν βραχυπρόθεσμα σε πολύ χαμηλό κόστος. Έτσι θα επιβάλλουν έμμεσα πειθαρχία στην Ιταλία
7.  Οι αγορές θα εντυπωσιαστούν από το γεγονός ότι οι αρχές είναι ενωμένες και να έχουν επαρκή κεφάλαια στη διάθεσή τους. Σύντομα η Ιταλία θα είναι σε θέση να δανείζεται από την αγορά σε λογικές τιμές.
Απαραιτήτως, κλικ εδώ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου