Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ο συλληφθείς ΜΑΤατζής και οι άλλοι...

Συνελήφθη ο άνδρας των ΜΑΤ που ξυλοκόπησε την φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη. Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ που έδρασε τόσο γρήγορα. Μακάρι με την ίδια ταχύτητα να δρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, όταν πρόκειται και για «ανώνυμους» διαδηλωτές που πέφτουν θύματα άγριας αστυνομικής βίας.
Η τιμωρία του εν λόγω αστυνομικού, δεν αλλάζει την κατάσταση. Εκτός και αν τιμωρηθούν οι κυρίως υπαίτιοι, δηλαδή όσοι επιμένουν να διατηρούνται στην Αστυνομία ήθη και τακτικές ενός κακού παρελθόντος.
Ουαί κι αλλοίμονο, αν η ΕΛΑΣ δεν διέθετε στελέχη με δημοκρατική συνείδηση και εάν η πλειοψηφία του ανθρώπινου δυναμικού της δεν αποτελείτο από άτομα πολιτισμένα, με σύγχρονη νοοτροπία και άψογη συμπεριφορά έναντι των πολιτών.
Άλλωστε στο ίδιο «μνημονιακό» καζάνι βράζουμε. Έχουν κι αυτοί τον καημό τους με την κατάσταση και τη μείωση των πενιχρών μισθών τους. Τι έχουμε να χωρίσουμε;
Επειδή δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, ας ενημερωθεί σχετικά εκείνο το παλικάρι των ΜΑΤ. Ίσως η ενημέρωσή του, να είναι πιο αποτελεσματική μέθοδος από την όποια στέρηση της ελευθερίας του ή της εργασίας του.
Η κοινωνία του 21ου αιώνα, δεν πρέπει να δημιουργεί τιμωρημένους και «εχθρούς», αλλά σωφρονισμένους και «φίλους». Που από «αγρίμια» να μεταλλάσσονται σε κοινωνικά άτομα, ικανά να εργάζονται για την ουσιαστική προστασία των συμπολιτών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου