Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Τολμηρή πρωτοβουλία - άσχημη χειρονομία


Ένας νεαρός παραστάτης στην παρέλαση του 3ου ΕΠΑΛ Λάρισας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, είναι αυτός που έκλεψε την παράσταση, από τον κάθε διαμαρτυρόμενο πολίτη κατά την ημέρα της Εθνικής Επετείου.
Όπως φαίνεται στη φωτογραφία ο εν λόγω παραστάτης μαθητής, σήκωσε το χέρι του και... μούντζωσε τους επισήμους! Και έτσι έγινε θέμα συζητήσεων...
Μπορεί στις μέρες μας το «φάσκελο» να αποτελεί... σύμβολο των αγανακτισμένων πολιτών, αλλά δεν παύει να είναι μία ακραία ύβρις, αφού η κίνηση εκφράζει βαριά περιφρόνηση, μαζί δε και κατάρα για αποπομπή και εξαφάνιση τού ή των προσώπων όπου «εκτοξεύεται».
Το «παράσημο της ανοιχτής παλάμης» το οποίο τελευταία είδαμε να... απονέμεται στο κτίριο της Βουλής, είναι μεν δείγμα αγανάκτησης για μερίδα πολιτικών, αλλά κάποιοι «θερμοκέφαλοι» βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν τα αντιδημοκρατικά αποθημένα τους, ως πιό... Έλληνες από τους Έλληνες!
Το κτίριο που μούντζωναν και συνεχίζουν να μουντζώνουν, το ανήγειραν άνθρωποι που πότισαν με το αίμα τους την Ελευθερία και το κοινοβουλευτικό καθεστώς στη χώρα μας. Όταν δε, ο στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης, είχε οργανώσει διαμαρτυρία κατά του βασιλέα Όθωνα, έξω από το τότε παλάτι, απαίτησε Σύνταγμα και δεν μούντζωσε το κτίριο!
Επειδή η μούντζα,  δεν είναι χειρονομία που να αρμόζει σε έναν σύγχρονο πολίτη και συνειδητό αγωνιστή, καλό θα ήταν να μην «χρησιμοποιείται» και ούτε να επικροτείται.
Όσο για τον Λαρισινό μαθητή, πρέπει να επικροτηθεί το θάρρος του, που σήκωσε το ανάστημά του απέναντι στην εξουσία, αλλά πρέπει να ενημερωθεί περί του σχετικού «συμβόλου», που συνήθως συνοδεύεται από το «να!», το «όρσε γαμπρέ κουφέτα!», ή το «πάρ'τα να μη στα χρωστάω!»...
Περί τιμωρίας στον μαθητή, ούτε λόγος! Εκτός και αν διαδάσκεται (ουσιαστικά) στα σχολεία, το μάθημα Αγωγής του Πολίτου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου