Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Τελεσίγραφο από ΓΣΣΕ για τις συλλογικές

Στην επίθεση βγαίνει η ΓΣΣΕ, μετά την κυβερνητική βούληση για επιστροφή του ελληνικού Εργατικού Δικαίου στον Μεσαίωνα.
Μετά την άρνησή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος να συναντηθούν οι εκπρόσωποί της με το κλιμάκιο της «τρόϊκα», από τον πρόεδρό της Γιάννη Παναγόπουλο εκδόθηκε πριν λίγο ανακοίνωση, σχετική με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αναφέρει:
Όχι μόνο «το βαρέλι δεν έχει πάτο», αλλά και η κυβερνητική υποχωρητικότητα δεν έχει τελειωμό.
Οι αποφάσεις της Κυβερνητικής σύσκεψης που είδαν το φως της δημοσιότητας – ότι παραχωρούνται ολοσχερώς όλα όσα ζήτησε η «Τρόικα» για τις Συλλογικές Συμβάσεις οδηγεί στη δραματική και θλιβερή διαπίστωση ότι στην Ελλάδα καταργείται το εργατικό δίκαιο και το συνταγματικό πλαίσιο που το περιβάλλει, καταργείται το κοινωνικό κεκτημένο της Ευρώπης, καταργούνται οι – υπερνομοθετικής ισχύος – Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.
Ας μην «κοπιάζει» άλλο η Κυβέρνηση να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη και στο ευρώ. Με τέτοιες αποφάσεις βγάζει τους Έλληνες εργαζόμενους εκτός ευρωπαϊκής προστασίας, εκτός ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου, εκτός ευρωπαϊκού πολιτισμού, δηλαδή εκτός αυτού που είναι η πραγματική ΕΥΡΩΠΗ.
Την ύστατη στιγμή καλώ την Κυβέρνηση να μην νομοθετήσει αυτά που η «Τρόικα» επιτάσσει, γιατί έτσι ανοίγει την πόρτα (μάλλον γκρεμίζει τους τοίχους) για αμοιβές και εργασιακές σχέσεις τύπου Κίνας, Ινδίας και χωρών του Τρίτου Κόσμου.
Ύστερα από αυτή την ανακοίνωση του προέδρου της ΓΣΕΕ, που κατά μία έννοια θεωρείται τελεσίγραφο, οι κυβερνώντες πρέπει να αντιληφθούν ότι οδηγούν τα πράγματα σε αδιέξοδο προκαλώντας κοινωνική αναστάτωση. Και θα είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου