Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Εγκληματική ανευθυνότητα χάριν της... τάξεως!


Σοβαρά επεισόδια το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, με δύο πολίτες τραυματίες και με τους άνδρες των ΜΑΤ, να χτυπούν άγρια και αδιακρίτως και μη παραμελώντας να κάνουν χρήση χημικών μέσα στον σταθμό του μετρό.
Αυτή η θηριωδία των υποτιθέμενων «οργάνων της τάξεως», πάλι δεν κατάφερε να περάσει απαρατήρητη, που σημαίνει ότι για μία ακόμη φορά δεν αποφύγαμε το διεθνές ρεζίλεμα.
Στους μη επαΐοντες είναι άγνωστο, το τι είδους εκπαίδευση υφίστανται οι άνδρες των ΜΑΤ, καθώς τελευταία παρατηρείται να έχουν μία εντελώς «ρομποκόπ» συμπεριφορά, αγνοώντας ίσως οι ιθύνοντες, ότι αυτού του είδους η προκλητική και κτηνώδης συμπεριφορά μπορεί να προξενήσει αντιδράσεις ανεξέλεγκτες.
Ο αρμόδιος υπουργός κ. Παπουτσής, ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες του για την συμπεριφορά των ΜΑΤατζήδων. Το γεγονός και μόνον ότι ξυλοκοπούν μηχανικά (video Newsit) και κάνουν χρήση χημικών εντός του σταθμού του μετρό (video ProtoThema), είναι πολύ ανησυχητικό. Πόσο μάλλον όταν περνούν, με μελανά γράμματα στις συνειδήσεις των πολιτών, που αντιδρώντας τούς αποκαλούν «αλήτες» και «ανώμαλους».

Οι ευθύνες του κ. Παπουτσή είναι εύλογες, καθώς δεν είναι πρόσφατη η ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μπορεί τότε με την υπόθεση του «Σάμινα», να ήταν «νιόμπαρκος» στο Ναυτιλίας και να μην είναι σωστό να του επιρρίπτονται οι ευθύνες του προκατόχου του, αλλά τώρα το υπουργείο είναι δικό «του» και για την κάθε αταξία ευθύνεται ο ίδιος.
«Ηλεκτρική» η καρέκλα που κάθεται ο κ. Παπουτσής και όταν η εποχή είναι ιδιαίτερα «ηλεκτρισμένη», τότε θα πρέπει ο κάθε υπουργός να σκέπτεται περισσότερο το αύριο και το «ξεπέζεμα», παρά το «λαμπρό» σήμερα. Διότι ώσπου να πεις «τώρα», το... «τω» έχει φύγει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου