Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ τότε, ΟΧΙ και σήμερα! (+ ΑΦΙΕΡΩΜΑ)

"Αέρα!". Του αξέχαστου Αλέξανδρου Αλεξανδράκη.
Η ημέρα του ΟΧΙ η σημερινή και για μια φορά ακόμη ο ελληνικός λαός προκαλείται να αγωνιστεί για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας και των παιδιών του. 
Όπως τότε, που η Ελλάδα έστειλε τα παλληκάρια της στ' αλβανικά βουνά για να μας πουν κάποιοι ότι «… οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες», έτσι και σήμερα η πατρίδα μάς καλεί να σηκωθούμε από τους καναπέδες, ώστε αύριο να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια…
Ας αποτίσουμε φόρο τιμής στα παλληκάρια που έπεσαν, στους άλλους που γύρισαν σακατεμένοι, σε όλους όσους πολέμησαν και σ’ εκείνους που έβαλαν την πατρίδα πάνω από τον εαυτό τους.
Για να μην τα… πολυλογούμε, κάποιο ΟΧΙ πρέπει να ακουστεί και σήμερα…
*** Ένα σπουδαίο αφιέρωμα για τη σημερινή Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, έχει ετοιμάσει στο ιστολόγιό της (http://e-lambidi.blogspot.comη εκπαιδευτικός Μαρίτα Λαμπίδη. Κάτι το οποίο, ίσως δεν πρέπει να βρίσκεται «φυλακισμένο» σε μία προσωπική ιστοσελίδα. Κλικ ΕΔΩ.

1 σχόλιο:

  1. Χρόνια πολλά για μια μεγάλη μέρα! Η μαυρίλα του σήμερα δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχάσουμε τη λάμψη του χθες, για να έχουμε ένα μέτρο κρίσης και σύγκρισης, και ίσως να ξυπνήσει μέσα μας και το φλότιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή