Ο ΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.
ΕΦΥΓΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 71 ΕΤΩΝ.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ "ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ"
ΧΑΣΑΜΕ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΦΙΛΟ.
ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ
ΕΦΥΓΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 71 ΕΤΩΝ.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ "ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ"
ΧΑΣΑΜΕ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΦΙΛΟ.
ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ
Αυτή η ανάρτηση υπάρχει στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Στο Καρφί". Όσα κι αν πει κανείς για τον Νίκο Κακαουνάκη, θα είναι λίγα. Πάντως με τα παραπάνω δυό λόγια οι συνργάτες του λένε πολλά. "Χάσαμε ένα θαυμάσιο άνθρωπο και πολύτιμο φίλο"... Πράγματι! Ο Νίκος ήταν Κρητήκαρος με τα όλα του! Λεβέντης και ευαίσθητος, δίκαιος και μπεσαλής.
Η νεκρώσιμη ακολουθία για τον Νίκο Κακαουνάκη θα γίνει μεθαύριο Σάββατο στις 4 μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ναό Καστελίου Χανίων και η ταφή του στο Κοιμητήριο Παρθενώνας στο Καστέλι. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη σύζυγό του, τις κόρες του Μαριάννα και Δήμητρα καθώς και τα εγγόνια του και αποχαιρετά τον αγαπητό συνάδελφο, που διέγραψε μία ξεχωριστή πορεία στη δημοσιογραφία. Βέβαια και τη λεβέντισσα τη μάνα του, που της έλαχε να θάψει το στερνοπαίδι της. Η οικογένεια Κακαουνάκη παρακαλεί όπως, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στο Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΗΦΑΑΜΕΑ) των Χανίων (τηλ.2821094848) ή στο Ανουσάκειο Ίδρυμα στο Καστέλι Κισάμου (2822024148).
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ
Ο Νίκος Κακαουνάκης γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1938 στην Πολυρρήνεια Καστελίου Χανίων. Στην Κατοχή μένει ορφανός από πατέρα (τον εκτέλεσαν οι Γερμανοί) και αναγκάζεται να εργαστεί από την παιδική του ηλικία για να βοηθήσει τη μητέρα και τα αδέρφια του. Σπούδασε στο εκκλησιαστικό λύκειο, όπου τον ξεχώρισε ο βουλευτής Χανίων (και υπουργός αργότερα) της Ένωσης Κέντρου Πολυχρόνης Πολυχρονίδης. Συνεργάζεται στο πολιτικό του γραφείο και γνωρίζεται μερικά χρόνια αργότερα με τον αείμνηστο εκδότη Χρήστο Λαμπράκη. Εκείνος του προτείνει να εργαστεί στο «Βήμα» απ’ όπου κάνει τα πρώτα του βήματα στην δημοσιογραφία το 1965. Μαχητικός, ανήσυχος και πάνω απ’ όλα ρεπόρτερ συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα βοηθώντας με την πένα του αλλά και τη συμμετοχή του. Μετά την χούντα δημοσιογραφεί στα «Νέα» όπου αναλαμβάνει επιτελικές θέσεις. Στο διάστημα αυτό γράφει το βιβλίο «2.650 μερόνυχτα συνωμοσίας» με ντοκουμέντα και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Το 1986 αποφασίζει να εκδώσει τη δική του εφημερίδα - είναι η σατιρική και αποκαλυπτική εφημερίδα «Το Καλάμι». Ανήσυχος όμως ο Νίκος Κακαουνάκης δεν μένει ασυγκίνητος από την έκρηξη της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και αναλαμβάνει την πρωινή ζώνη του ραδιοφωνικού σταθμού Σκάϊ 100,4 απ’ όπου ξεκινά την εμβληματική παρουσία του στα ερτζιανά. Είναι ο δημοσιογράφος που έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα στην ιστορία του μεταπολιτευτικού ραδιοφώνου με ποσοστά που ξεπερνούσαν το 60%. Παράλληλα ασχολείται με την τηλεόραση (Σκάϊ TV) αναλαμβάνοντας αργότερα και τη γενική διεύθυνση του σταθμού. Εργάστηκε επίσης στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash για πολλά χρόνια (όπου επανήλθε το τελευταίο διάστημα) και στους τηλεοπτικούς σταθμούς Alter, Mega (πρωινή ζώνη)και Alpha. Από το 1999 εκδίδει την αποκαλυπτική εφημερίδα «Στο Καρφί» (τίτλος από την ραδιοφωνική του εκπομπή «Μία στο καρφί Και Μία στο πέταλο»).
Ο Νίκος Κακαουνάκης εισήχθη στον Ευαγγελισμό για μία εγχείρηση ρουτίνας όπως την χαρακτήριζαν θεράποντες γιατροί στα τέλη Νοεμβρίου αλλά αυτή αποδείχτηκε μοιραία. Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ιασώ general» στις 10.15 το βράδυ της 30ης Δεκεμβρίου...
O Nίκος Κακαουνάκης ήταν ενα δημοσιογραφικό λιοντάρι.Καμιά φορά αναγκαζόταν να κρατάει την αλήθεια στο λαιμό του μέχρι που γινόταν βρυχηθμός και ξέσπασμα.Ηταν ο δημοσιογράφος που ηξερε,πιό μπροστά από ολους, όχι μόνο το πρόβλημα αλλά και την αιτία του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕσβησε νωρίς και θα μας λείψει ο ίδιος και ο βρυχηθμός της αλήθειας του.