Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Θρήνος στην "Ε" για τον Μπάμπη Θέμα

Ένας συνάδελφος «εφημεριδατζής» έχασε προχθές το βράδυ τη ζωή του. Πρόκειται για τον Μπάμπη Θέμα, που έφυγε ξαφνικά στα 52 του και άφησε πίσω του μία σύζυγο και δύο ανήλικα ορφανά. Το όνομά του, ίσως να μην λέει «πολλά» στους πολλούς, γιατί ο Μπάμπης ανήκε στους λίγους που έχουν απομείνει. Τον χαρακτήριζε το ξεχωριστό ήθος και η αφοσίωση στη δουλειά που την είχε αναγάγει σε πραγματικό λειτούργημα.
Αλλά, τι γράφω τώρα… Ας διαβάσουμε τι γράφουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι, του πολιτιστικού ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», όπου ο Μπάμπης Θέμας, είχε την επιμέλεια των σελίδων.
Υπό τον τίτλο
«Τελευταία σελίδα για τον Μπάμπη μας...»
και τον υπότιτλο

«Η ζωή δεν είναι μόνο Τέχνη ούτε μόνο γιορτή, κι αυτό φροντίζει μερικές φορές να στο υπενθυμίζει με τον πιο απρόβλεπτο και σκληρό τρόπο»,
οι συνάδελφοι της «Ε» γράφουν για τον Μπάμπη…

Χθες, εντελώς ξαφνικά, χάσαμε από αιφνίδιο έμφραγμα τον καλό μας συνάδελφο, σταθερό και εμπνευσμένο συνοδοιπόρο μας στις σελίδες του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ, Μπάμπη Θέμα. Χρόνια δίπλα μας, φρόντιζε για την καλαισθησία των σελίδων μας, για τα λάθη και τις ελλείψεις μας, ο Μπάμπης μας, ο εσαεί χατζιδακικός, ο Κερκυραίος μας, ο λάτρης και βαθύς «εμμονικός» γνώστης της κλασικής μουσικής, ένας καλλιεργημένος άνθρωπος που είχαμε την τύχη να κάνει «ύλη» για το ρεπορτάζ μας. «Εφυγε» κυριολεκτικά επί των επάλξεων, σκυμμένος πάνω στη δουλειά του μέχρι την τελευταία στιγμή, αφήνοντας πίσω του τα δύο καταπληκτικά αγγελούδια του, τον Τρύφωνα και τον Κωνσταντίνο, και τη σύντροφό του την Ξανθή. Στεκόμαστε απλώς «παγωμένοι» στην είδηση, που σ' αυτή την περίπτωση υπερβαίνει την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε, γραπτώς, τις «κρίσεις».

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ «Ε»

1 σχόλιο:

  1. Συγγενής αγαπημένου μου φίλου,
    τον γνώρισα από κοντά,
    όταν έκανα έναν άλλο αγώνα,
    για την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών...
    ένας λάτρης της μουσικής!!!

    Αντίο Μπάμπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή