Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Α Π Ε Ρ Γ Ι Α στα ΜΜΕ

Με 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, «απαντούν» οι δημοσιογράφοι, στα μύρια όσα που υφίσταται ο κλάδος, εδώ και πολύ καιρό. Δεινά τα οποία διογκώθηκαν, λόγω της αδιαφορίας που δείχναμε τόσα χρόνια. Και τώρα τρέχουμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Τέλος πάντων, κάτι είναι και αυτή η αντίδραση. Η απεργία που θα γίνει την Πέμπτη 17/12 αποφασίστηκε από την ΕΣΗΕΑ και η σχετικά ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων, που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, από ώρα 6 π.μ. της Πέμπτης, 17 Δεκεμβρίου 2009, έως 6 π.μ. της επόμενης ημέρας. ΕΠΕΙΔΗ:
- Τα προβλήματα των δημοσιογράφων, καθώς και των άλλων εργαζομένων στις εφημερίδες, τη ραδιοτηλεόραση (δημόσια και ιδιωτική) καθημερινά αυξάνονται και οξύνονται.
- Οι απολύσεις είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο, οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται, η ελαστική απασχόληση γιγαντώνεται. Οι ΣΣΕ παραβιάζονται συστηματικά. Το απαράδεκτο καθεστώς των συμβασιούχων ομήρων συνεχίζεται. Η ελεύθερη, ουσιαστική και δημοκρατική ενημέρωση γίνεται θυσία στο βωμό της εμπορευματοποίησης και της ανταγωνιστικότητας.
- Οι εργαζόμενοι είμαστε αντιμέτωποι σε μια ολόπλευρη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

- Τα νέα μέτρα, που προωθεί η κυβέρνηση, στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης στοχεύουν στην πλήρη ανατροπή των κατακτήσεων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

- Όχι στις απολύσεις και ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων.
- Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όχι στο απαράδεκτο καθεστώς της ελαστικής απασχόλησης και των συμβασιούχων ομήρων.
- Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Πλήρη εφαρμογή των ΣΣΕ.
- Όχι στα νέα ασφαλιστικά μέτρα και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Οι συνάδελφοι καλούνται να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση (Πέμπτη, 17/12 - 11 π.μ.ΕΣΗΕΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου