Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Να, γιατί ο "Πέτρος" δεν πήγε στο ρεσιτάλ Ρέμου-Ιγκλέσιας!


Δύο ρεσιτάλ που θα μείνουν στην ιστορία της Μυκόνου και ολόκληρης της επικράτειας, δόθηκαν στο λεγόμενο «νησί των ανέμων». 
Αφίσα: Πρώτο το όνομα του Ρέμου!
Το ένα ρεσιτάλ ήταν αυτό του δικού μας Αντώνη Ρέμου, δίπλα στον διάσημο Χούλιο Ιγκλέσιας. Σωστός χαμός και το -κατά τον Ιγκλέσιας- «θορυβώδες κοινό», πλήρωσε μέχρι και 1.000 ευρώ το άτομο, για να θαυμάσει το μιάς νυκτός δίδυμο των καλλιτεχνών. 
Από την άλλη πλευρά διεξήχθη και ένα άλλου είδους… ρεσιτάλ, με τους «ράμπο» του ΣΔΟΕ, οι οποίοι ήταν, λέει, πάνω από την ταμιακή μηχανή τού μαγαζιού και παρακολουθούσαν εάν κόβονται αποδείξεις! 
Εάν συνέβη κάτι τέτοια, ας σταματήσει η πλάκα, ότι κυνηγούν την φοροδιαφυγή! Διότι η φοροαποφυγή των 10 ή και 100 αποδείξεων δεν είναι σημαντική, μπροστά σε μία φοροδιαφυγή που μπορεί να κρύβεται στον κόρφο κάποιου γκλαμουράτου λαμόγιου του χιλιάρικου! 
Κατάλογος: Προηγείται ο Ιγκλέσιας!
Μάλλον, θα ήταν πιο αποτελεσματικό, εάν γινόταν συλλογή των ΑΦΜ όσων θαμώνων πέρασαν την βραδιά τους στα τραπέζια τού ενός χιλιάρικου το άτομο! 
Έτσι, για να βλέπαμε τι δήλωσαν στην εφορία και αν η κατά δήλωσή τους οικονομική τους κατάσταση, επιτρέπει τέτοιου υψηλού επιπέδου πολυτελή διαβίωση! Γιατί «πολυτελής διαβίωση» δεν μπορεί να θεωρείται μόνον το δίλιτρο 14ετίας, που είναι «παροπλισμένο»! Έτσι δεν είναι; 
Ας τεθεί υπ’ όψιν παντός ενδιαφερομένου, ότι σε κάτι τέτοιου είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις παρευρίσκονται και κάποιοι άλλοι τύποι, οι οποίοι ενώ χρωστάνε ακόμη και στα… δισέγγονα των εργαζομένων τους, συνεχίζουν, ως τρακαδόροι κύρους, την «πλασματική» κοσμική ζωή τους. Ευτυχώς, δεν ζει για να τους δει ο «Πέτρος». Κάτι είχε πάρει χαμπάρι και πέρασε στην ιστορία της Μυκόνου του άλλοτε... 
>>> Τον τελευταίο καιρό, παρά την οικονομική κρίση, κάποιες προσωπικότητες με τη dolce vita τους στη Μύκονο, προκαλούν τον στερημένο Έλληνα πολίτη και γι' αυτό, ίσως θα έπρεπε να κηρυχθεί το κυκλαδίτικο νησί ως φορολογικός παράδεισος παντός λαμόγιου, τρακαδόρου και λιμοκοντόρου! Ε, για να μην τρέχουν οι καημένοι στα... Cayman Islands! Άλλωστε, δεν είναι ομορφότερα από το «νησί των ανέμων»!

2 σχόλια:

  1. Πες τα χρυσόστομε! Πολυτελή διαβίωση 475 ευρώ πληρώνω εγώ που έτυχε να φέρω μαζί μου προ 10ετίας ένα "δίλιτρο"...
    Άστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ και επαυξάνω--το έγραψα κι εγώ χθες.
    Επί τη ευκαιρία, Μηθυμναίε, μήπως θα αναθεωρήσεις εκείνο το εμπάργκο στα σχόλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή