Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Θρήνος για τον Αντώνη Ζησιμάτο - Κηδεύεται αύριο (11:30')Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 65 ετών, ο δημοσιογράφος Αντώνης Ζησιμάτος, μετά από γενναία μάχη με την επάρατο. Ένας συνάδελφος αξιολογότατος, σεμνός, αξιοπρεπής και με υψηλά το συναίσθημα της φιλίας.
Ο Αντώνης Ζησιμάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, άρχισε το 1974 να εργάζεται στην εφημερίδα «Εξπρές»» ως συντάκτης του υπουργείου Βιομηχανίας. Στη συνέχεια, από το 1975, εργάστηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και, παράλληλα, από το 1976, στην ΕΡΤ.
Στην Ελληνική Τηλεόραση εργάστηκε για περισσότερα από 20 χρόνια στη σύνταξη ειδήσεων και ως παρουσιαστής δελτίων Ειδήσεων.
Το 1997 μεταπήδησε στον «Αθήνα 9,84», όπου παρέμεινε έως το 2011, έχοντας την επιμέλεια και παρουσίαση εκπομπών, καθώς και την αρχισυνταξία της ζώνης του Σαββατοκύριακου. Είχε εργαστεί επίσης στην εφημερίδα «Μεσημβρινή» και στην τηλεόραση του «Seven».
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, «ο Αντώνης Ζησιμάτος υπήρξε πολύ αγαπητός συνάδελφος, με ήθος, ευγένεια και ήπιο χαρακτήρα, που αφήνει τις καλύτερες αναμνήσεις σε όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του» και πως: «Υπηρέτησε με συνέπεια και πίστη τη δημοσιογραφία προσφέροντας πολλά και σε όσους νέους συναδέλφους θήτευσαν κοντά του».
Η κηδεία του Αντώνη Ζησιμάτου θα γίνει αύριο, (Σάββατο 5/7) στις 11:30' π.μ. στο Νεκροταφείο Ηλιουπόλεως. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Από την κυβερνητική εκπρόσωπο και συνάδελφο Σοφία Βούλτεψη, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Η ελληνική δημοσιογραφία θρηνεί την απώλεια ενός σημαντικού υπηρέτη της αλήθειας και του δημοσίου συμφέροντος. Ο Αντώνης Ζησιμάτος, εξαίρετος συνάδελφος και φίλος, ένας πραγματικός ευπατρίδης, ένας υποδειγματικός δημοσιογράφος που άσκησε το λειτούργημα με αγάπη, πάθος και αντικειμενικότητα, έφυγε πρόωρα από κοντά μας, μετά από μια γενναία μάχη με την αρρώστια και το θάνατο.
»Πιστός εργάτης της πέννας, αλλά και πρωτοπόρος στα ηλεκτρονικά μέσα, ο Αντώνης Ζησιμάτος υπηρέτησε την ποιοτική δημοσιογραφία από θέσεις ευθύνης, δείχνοντας τον δρόμο της υπεύθυνης ενημέρωσης και εκπαιδεύοντας γενιές συναδέλφων. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου