Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Στον Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ τα ηνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής



Στις 12:30' μ.μ. (ώρα Γαλλίας) θα γίνει η μυστική ψηφοφορία επί της υποψηφιότητας του Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ στις 10 π.μ. (ώρα Γαλλίας) θα προηγηθεί συζήτηση των αρχηγών των ευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων, με τον υποψήφιο πρόεδρο.
Όπως είναι γνωστό, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επέλεξε επίσημα, στις 27 Ιουνίου, τον Jean-Claude Juncker για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για την επιλογή του 26 χώρες ψήφισαν υπέρ και δύο κατά.
Τώρα, ο Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ πρέπει να συγκεντρώσει 376 ψήφους ευρωβουλευτών (ειδική πλειοψηφία) προκειμένου η υποψηφιότητά του να εγκριθεί και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σημειώνεται, ότι ο κ. Γιούνκερ παρουσίασε τις προτεραιότητές του στις 8 και 9 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια ακροάσεων που διοργάνωσαν διάφορες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με στόχο να λάβει υποστήριξη για το πολιτικό του πρόγραμμα.
>>> Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσω του EbS + . Και όσοι θέλουν, ας πούμε, άμεση επαφή με τον κ. Γιούνκερ, μπορούν μέσω του Twitter: #JunckerEU #EU_Commission. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου