Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Διαμαρτυρία Άρη για το μουσουλμανικό τέμενος



Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αθήνα Μπορείς", Άρης Σπηλιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την έγκριση ως νόμιμη από το ΣτΕ της κρατικής χρηματοδότησης ανέγερσης του ισλαμικού τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού:
«Το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του έκρινε ως νόμιμη την κρατική χρηματοδότηση ανέγερσης ισλαμικού τεμένους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Είναι όμως άλλο η νόμιμη χρηματοδότηση της ανέγερσης του ισλαμικού τεμένους από τον κρατικό προϋπολογισμό και άλλο η επιλογή του Βοτανικού ως περιοχή ανέγερσης του.
Πάγια πολιτική θέση της δημοτικής παράταξης "Αθήνα Μπορείς" και δική μου προσωπικά καθ ’όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής είναι η ανάγκη οριστικής λύσης του χρόνιου ζητήματος της απουσίας επίσημου λατρευτικού χώρου για τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας στην Αττική.
Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται να γίνει στην περιοχή του Βοτανικού δεν συνάδει με την αρχή της συμμετοχικότητας και της βαρύτητας που θα πρέπει να έχει ο λόγος των πολιτών στις σημαντικές αποφάσεις του Δήμου.
Οι Αθηναίοι πολίτες θα πρέπει να ερωτηθούν για το αν επιθυμούν την μετατροπή της περιοχής του Βοτανικού σε λατρευτικό χώρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα τους αλλά και για την αλλαγή της φυσιογνωμίας και της ιστορικής ταυτότητας της περιοχής». 
>>> 1. Δεν μας είπαν αν το τζαμί θα είναι προς χρήση των σιιτών ή των σουνιτών μουσουλμάνων, ή απλώς των ισλαμιστών (με την κακή έννοια). Κι αυτό επειδή οι αιρέσεις στον μουσουλμανισμό είναι πολλές και οι διαφορές του πολύ μεγάλες, σε σχέση με τις χριστιανικές αιρέσεις. 2. Γιατί ενδιαφέρεται τόσο η Τουρκία, αφού οι Αθήνα στερείται Τούρκων μεταναστών; 3. Άρη, έχεις δίκιο και μην σταθείς σ' αυτή την ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου