Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Παγκόσιο μήνυμα του Καναδού πολιτικού Τζιμ Καρύγιαννη για τα 40χρονα της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο μας



Ο επί σειρά ετών και μέχρι πρότινος ομογενής βουλευτής του Καναδά, Τζιμ Καρύγιαννης, απέστειλε σε Κοινοβούλια και πολιτικές προσωπικότητες όλου του κόσμου, το παρακάτω μήνυμα, με την ευκαιρία της 40ης Επετείου της εισβολής των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο μας. Ο κ. Καρύγιαννης στο μήνυμα του αναφέρει: 

Ο  κ. Τζιμ Καρύγιαννης

πρ. βουλευτής Καναδά
Σήμερα, τιμώ μαζί σας τα τραγικά γεγονότα και τις διαρκείς συνέπειες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου, 1974, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. 
Θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου προς τις οικογένειες και στους φίλους αυτών όσων έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1974 και ελπίζω ότι η απονομή δικαιοσύνης θα βοηθήσει να τιμήσει τις μνήμες τους. 
Σε αυτή, την 40ή επέτειο της κατάληψης, μέλη της Κυπριακής Διασποράς σηματοδοτούν αυτή την ημέρα απαιτώντας την άμεση αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και το τέλος της κατοχής.
Προτρέπω όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να συμμετάσχουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο που θα επιλύσει την τρέχουσα κατάσταση με βάση την καλή θέληση και το σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
Έχω ταχθεί εδώ και καιρό υπέρ μιας λύσης με ειρήνη και δικαιοσύνη, για την Κύπρο, όπου 37% του νησιού, είναι κατεχόμενα από την Τουρκία. 
Από το 1988, έχω επισκεφθεί αλλεπάλληλες φορές την Κύπρο, έχω συμμετάσχει στις πορείες της Μόρφου και σε άλλες πορείες με το «Lobby for Cyprus» και τον Σύνδεσμο του Αγίου Αμβροσίου και έχω συναντήσει, μαζί με τους εκπροσώπους των οργανώσεων αυτών, αξιωματούχους της κυβέρνησης της Κύπρου, την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και αντιπροσώπους της UNESCO. 
Το 2013, συναντήθηκα με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (UNESCO), σε σχέση με την καταστροφή της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. 
Θα συνεχίσω να συμμετέχω ενεργά με την κοινότητα σε σχέση με αυτήν την κρίσιμη κατάσταση. 
Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για μας να θυμόμαστε τα διδάγματα της ιστορίας και να στηρίζουμε τις αξίες της ειρήνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του σεβασμού. 
Είναι καιρός πια ο υπόλοιπος κόσμος να καταστήσει τους δράστες υπόλογους και να απαιτήσουν την άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου