Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Προκαλείται η κοινωνία. Έλεος!

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η κοινωνία και αυτό το SOS δεν είναι ούτε καμμιά κομματική προσταγή, μήτε καμμία ιδεολογική διαστροφή. Τα αλλεπάλληλα μέτρα που εξαγγέλλονται ακατάπαυστα, με το άκουσμά τους δημιουργούν σύγχυση στον πολίτη και όλοι παρακαλάνε να σταματήσει ο χρόνος, για να μην λάβουν τα «ραβασάκια» της εφορίας.
Θα ήταν «γραφικό» εάν ρωτούσε κανείς «πού θα βρει λεφτά ο κόσμος για να πληρώσει τα χαράτσια;»... Με τις απολύσεις, την ανεργία, την ακρίβεια, την αβεβαιότητα, πού θα βρει ρευστό ο πολίτης, για να πληρώσει, νοίκια, στεγαστικά, κοινόχρηστα, φροντιστήρια… Από πού;
Για πού οδεύουμε κύριοι;
Έχει γίνει αντιληπτό, ότι υπάρχει ήδη κοινωνική αναστάτωση και γενικός αναβρασμός; Θεωρείται «κινδυνολόγος» όποιος βλέπει να έχουμε «γεγονότα»; Και ποιος θα τα προκαλέσει; Ο… Τσίπρας; Όχι! Η κοινωνία προκαλείται από τους κυβερνώντες και τα γεγονότα προκαλούνται απ’ όσους «ανάβουν το φυτίλι»!
Η ελληνική κοινωνία, έχει αποδείξει ότι είναι συντηρητική, είναι ψύχραιμη, είναι ανεκτική και κάπου δεν εγκαταλείπει εύκολα τον καναπέ. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως βρίσκεται σε κατάσταση αφασίας!
Βέβαια, αρκετοί «ζαλισμένοι» από την εξουσία έχουν κατά καιρούς παρεξηγήσει αυτή την ενοχή, αλλά όταν «ξεπέζεψαν» κατάλαβαν τι σημαίνει περιφρόνηση…
Εξ άλλου, οι απόψεις πως οι «κινδυνολογούντες» δημοσιογράφοι σαμποτάρουν την οικονομική μας κατάσταση και ότι υποβοηθούν στην χρεοκοπία της χώρας, είναι εντελώς ανεύθυνες! Απλά, όσοι δημοσιογράφοι ζούνε στο πετσί της κοινωνίας, άλλοι έχουν μείνει χωρίς δουλειά, άλλοι εργάζονται χωρίς να πληρώνονται και όλοι μαζί ζούμε με την αβεβαιότητα του αύριο, όπως ο κάθε ανειδίκευτος εργάτης. Η στέρηση έχει ανέβει στα ρετιρέ. Αυτό πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα όσους ζουν ακόμη στον «κόσμο» τους. Έλεος!

1 σχόλιο:

  1. Μήπως το πρόβλημα είναι ότι εμείς τελικά ζούμε στον κόσμο τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή