Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για... παρατηρητικούς!

Παρακάτω αναρτάται ανακοίνωση που εκδόθηκε, πριν μισή ώρα, από το υπουργείο Οικονομικών. Συνιστάται, όπως διαβαστεί με μεγάλη προσοχή, διότι από σήμερα όλοι οι φορολογούμενοι, από συναλλασσόμενοι καταναλωτές μετατρέπονται σε… εφοριακούς! Αλλά αυτό που «σκοτώνει» είναι ο έμμεσος και προσεκτικός λόγος που χρησιμοποιείται. Διαβάστε:
Οι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης, το πρώτο που έχουν υποχρέωση να κάνουν είναι να εκδίδουν αποδείξεις για το σύνολο των ποσών που εισπράττουν από τους καταναλωτές και να αποδίδουν τον αντίστοιχο ΦΠΑ που έχει ήδη πληρώσει ο καταναλωτής, στο κράτος.
Όποιοι θεωρούν ότι η παραβίαση του νόμου είναι η καλύτερη μέθοδος για να βγει η χώρα από την κρίση και η οικονομία από την ύφεση, κάνουν ένα προκλητικό και σκόπιμο «λάθος».
Οι πολίτες είναι αυτοί που αναβιώνοντας το κίνημα των αποδείξεων μπορούν και πρέπει να δώσουν απάντηση σε αυτές τις συμπεριφορές.
Οι επιχειρηματίες του χώρου της εστίασης έχουν την δυνατότητα να αποδείξουν ότι όταν όλος ο ΦΠΑ που αντιστοιχεί στον κύκλο εργασιών τους εισπράττεται και αποδίδεται στο κράτος, δεν χρειάζεται να διατηρηθεί ο συντελεστής στο 23%.
Αυτό θα διευκόλυνε την κυβέρνηση στην κατάρτιση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος και την εξομάλυνση όλων των συντελεστών όπως έχει δηλώσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών.
* Μήπως θα πρέπει να αφήσουμε τις συμβουλές προς τους υπηκόους και να κοιτάξουμε τη δουλειά μας, για το πώς θα αποδίδεται αυτόματα ο ΦΠΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου