Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ας μην εξαγγελθούν ανατριχιαστικά μέτρα

Γύρω στις 11 π.μ. συνεδριάζει στο Μαξίμου το Υπουργικό Συμβούλιο και μακάρι αυτά που θα ανακοινωθούν μετά, να μην είναι ανατριχιαστικά. Το κλίμα χρειάζεται αναστροφή κι όποιος δεν το καταλαβαίνει καλύτερα θα ήταν να πάει σπίτι του. Τέλος τα πειράματα και να τελειώνουμε με την ύφεση. Ο λαός δεν δείχνει διαθέσιμος να ξαναβάλει πλάτη άδικα, εάν συνεχίζουν να μην πληρώνουν εκείνοι που πρέπει να πληρώσουν και να πληρώνουν.

Εν τω μεταξύ χθες βράδυ, μετά την τηλεδιάσκεψη, από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε:

Συνεχίστηκε σήμερα (σ.σ. χθες) η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, και των επικεφαλής της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ).
Στην συζήτηση από ελληνικής πλευράς μετείχαν, επίσης ο ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Ηλίας Πλασκοβίτης και ο Πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, καθηγητής κ. Γιώργος Ζανιάς.
Υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος. Οι τεχνικές ομάδες συνεχίζουν την επεξεργασία των στοιχείων όχι μόνο για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού του 2011 και την προετοιμασία του Προϋπολογισμού του 2012, αλλά και για τα έτη 2013 και 2014, δηλαδή για το σύνολο της διάρκειας του μεσοπροθέσμου προγράμματος.
Το σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον, με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία θα μετέχει και ο κ. Βενιζέλος, θα συνεχιστούν οι σχετικές συνομιλίες.
Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου