Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Μήνυμα από το Κίνημα Πολιτών της Ισλανδίας

Δήλωση συμπαράστασης από το Κίνημα Πολιτών της Ισλανδίας, που υπογράφει ο εκπρόσωπος Guðmundur Αndri Skulason (gandri@xo.is, gandri@lanthegar.is ), έλαβαν στην "πλατεία", το οποίο συγκεκριμένα αναφέρει:
Ο G. Α. Skulason
Το Κίνημα Πολιτών της Ισλανδίας εκφράζει τη βαθειά του ανησυχία αναφορικά με τον τρόπο που οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αρχηγοί χειρίζονται την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τους λόγους της κατάρρευσης της. Πιστεύουμε ακράδαντα πως ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για την οικονομική κατάρρευση στον κόσμο και παρόλο που οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται τώρα στο χείλος της κατάρρευσης, δεν θα έπρεπε να διασωθούν με κανένα κόστος. Άλλα, περισσότερο σημαντικά θέματα πρέπει να επιλυθούν πρώτα.
Η πλειοψηφία των αποκαλούμενων «ελληνικών χρεών» συνίσταται σε ιδιωτικά χρέη, χρέη δηλαδή ιδιωτικών τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα. Οι συγκεκριμένες ιδιωτικές τράπεζες χρωστούν σε άλλες ιδιωτικές τράπεζες που εδρεύουν κυρίως στη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Επομένως, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να υποχρεωθεί στην αποπλήρωση των χρεών αυτών. Η παγκόσμια οικονομία αποδείχθηκε αντιοικονομική και επιπλέον καταστροφική για τον απλό λαό. Το σύστημα της ανισορροπίας με τις ολέθριες συνέπειες του πρέπει να ανασταλεί. Μια κοινωνία θα λειτουργήσει με ευκολία χωρίς αυτό το σύστημα, αλλά το συγκεκριμένο σύστημα δε θα λειτουργήσει ποτέ εκτός μιας αρμόζουσας και ασφαλούς κοινωνίας. Και αφού η κοινωνία ωθείται στη συντριβή με σκοπό την ανοικοδόμηση ενός μη αειφορικούς οικονομικού συστήματος, η κατάρρευση και των δύο είναι αναπόφευκτη.
Το Κίνημα Πολιτών της Ισλανδίας ζητά τη δραστηριοποίηση των ηγετών όλου του κόσμου με σκοπό να ευρεθούν πραγματοποιήσιμες λύσεις. Μια βιώσιμη και δίκαιη κοινωνία είναι ανάγκη να δημιουργηθεί. Αυτό είναι το χρέος μας και αυτό το συγκεκριμένο χρέος είναι το μοναδικό που είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε. Το οφείλουμε στα παιδιά μας.
Και σημειώνεται:
Το Κίνημα Πολιτών είναι ένα Ισλανδικό πολιτικό κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε από έναν αριθμό κινημάτων βάσης στην προετοιμασία για τις εκλογές του 2009 και κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Ύφεσης, η οποία είχε ισχυρό αντίκτυπο στην Ισλανδία. Στις εκλογές, το Κίνημα Πολιτών κέρδισε 4 από τις 63 έδρες στην Αλθίνγκι (Althingi), την Ισλανδική Βουλή. Το Κίνημα Πολιτών δεν εκπροσωπείται πλέον στη Αλθίνγκι και συνεργάζεται με την Ισλανδική Ένωση Οφειλετών και το Ανοιχτό Φόρουμ Πολιτών, τα οποία στοχεύουν σε ένα σύστημα μεταρρύθμισης και μια καλύτερη κοινωνία με άψογα αποτελέσματα. Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο!
Ισλανδική Ένωση Οφειλετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου