Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Χαρακόπουλος: Επίθεση στο... μάξιμουμ για οικονομία και ταξί

Από τη συνεδρίαση της γραμματείας του
Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις επιθέσεις υπουργών εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας για την Οικονομία και τις κινητοποιήσεις των ταξί, άσκησε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής,  Πολιτικής Ανάλυσης και Στρατηγικής. Παράλληλα, ο συνάδελφος και βουλευτής Λαρίσης, παρότρυνε τον κομματικό μηχανισμό να είναι σε «διαρκή εγρήγορση και σε εκλογική ετοιμότητα» γιατί «είναι πολύ πιθανόν σύντομα να έχουμε πολιτικές εξελίξεις».
Στην κοινή συνεδρίαση των δύο τομέων της Επιτροπής, όπου συζητήθηκαν οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και διατυπώθηκαν ιδέες για την στρατηγική του κόμματος το επόμενο διάστημα, ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς. Τα συνεχή διλλήματα, “μνημόνιο ή χρεοκοπία”, “μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία”, οδήγησαν τελικά στην “επιλεκτική χρεοκοπία” του κ. Βενιζέλου. Αποκαλύφθηκε, έτσι, ότι όπως και να βαπτίσει ή να μεταφράσει κανείς τις λέξεις, η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση, εκτός από αναποτελεσματική, είναι ανίκανη ακόμη και να διαπραγματευτεί.
Αντιθέτως, η ορθότητα των θέσεων του Αντώνη Σαμαρά αποδεικνύεται καθημερινά, πλέον και εκτός Ελλάδος με τα αυξανόμενα θετικά δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο.
Τα δεδομένα αυτά προκαλούν πανικό στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που επιδίδεται σε παραληρηματικές καταγγελίες εναντίον της Νέας Δημοκρατίας. Με αφορμή τις σταθερές θέσεις του κόμματος για την οικονομία έφτασε στο σημείο να αξιώνει “στρατιωτική πειθαρχία” και αυτολογοκρισία από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Ενώ, στην περίπτωση των κινητοποιήσεων των επαγγελματιών ταξί, επιχειρεί με αβάσιμες επιθέσεις στη ΝΔ να αποκρύψει τις τεράστιες ευθύνες της, που οφείλονται στις μόνιμες παλινωδίες της και στις ενδοκυβερνητικές κόντρες. Ελπίζουν στη δημιουργία εντυπώσεων, μα δεν μπορούν να πείσουν πλέον κανέναν.
Για τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ το καθήκον για το επόμενο διάστημα είναι η διάχυση του μηνύματος της ελπίδας για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Θα είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και σε εκλογική ετοιμότητα γιατί είναι πολύ πιθανόν σύντομα να έχουμε πολιτικές εξελίξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου