Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ανατολάκης: Φρένο σε παραγραφή υπόθεσης με "άρωμα" σκανδάλου

Τον «κώδωνα κινδύνου» χτυπάει ο υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού του ΛΑ.Ο.Σ., βουλευτής Β΄ Πειραιά Γιώργος Ανατολάκης, αναφορικά με το αίτημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που διαβιβάστηκε προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με το οποίο ζητείται η διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού Γιώργου Ορφανού. Μεταξύ άλλων δήλωσε:
Πράγματι, στις 5 Ιουλίου 2011, διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, από τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η δικογραφία που αφορά στην διοργάνωση από την Ελλάδα της τελετής απονομής των ετήσιων βραβείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών 2006, για την οποία προέκυψαν στοιχεία τα οποία έχουν σχέση με αξιόποινες πράξεις που φέρονται ότι τελέσθηκαν από τον τότε Υφυπουργό Πολιτισμού.
Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στις 5 Ιουλίου 2010 ο γεν. γραμματέας Αθλητισμού κ. Μπιτσαξής, με την οποία ζητούσε την διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών του τότε υφυπουργού κ. Ορφανού.
Δεδομένου ότι η υπόθεση τον ερχόμενο Οκτώβριο, δηλαδή σε 3 μήνες από τώρα παραγράφεται, καθώς επίσης και ότι το ποσό που διατέθηκε για τον σκοπό αυτό, ανέρχεται περίπου στα 14 εκ. ευρώ, θεωρώ υποχρέωση της κυβέρνησης να ζητήσει άμεσα την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου