Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Κύπρος: Τραγική σύμπτωση για τραγικό συμβάν...

Η απίστευτη σύμπτωση της τραγωδίας της Κύπρου...

Από το
protothema.gr
Μερικές φορές, οι συμπτώσεις αναδεικνύουν από μόνες τους τις τραγικές διαστάσεις των ειδήσεων. Πριν από εννέα χρόνια ακριβώς, στις 10 Ιουλίου του 2002, η Κύπρος είχε βυθιστεί και πάλι στο πένθος, λόγω του αδόκητου θανάτου του τότε αρχηγού της... Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη.
Τα ξημερώματα της 10ης Ιουλίου του 2002, ένα ελικόπτερο τύπου Μπελ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, στο οποίο επέβαινε ο καταδρομέας αντιστράτηγος Φλωράκης, κατέπεσε και συνετρίβη. Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί και οι πέντε επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων ο ικανότατος διοικητής της κυπριακής εθνοφρουράς και ο τότε αρχηγός της κυπριακής αεροπορίας, ταξίαρχος Δεμέναγας.
Κατά κοινή ομολογία, ο αντιστράτηγος Φλωράκης, ο οποίος είχε διατελέσει διοικητής του Β' Σώματος Στρατού -της σιδερένιας γροθιάς του ελληνικού στρατού- προτού αναλάβει αρχηγός του ΓΕΕΦ ήταν ο βασικός υπεύθυνος για την εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της κυπριακής εθνοφρουράς.
Εις ένδειξη τιμής προς τον αντιστράτηγο Φλωράκη, έναν Ελλαδίτη αξιωματικό ο οποίος αγάπησε και αγαπήθηκε από τους Κύπριους όσο λίγοι, η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να μετονομάσει τη ναυτική βάση στο Ζύγι της Λεμεσού σε ναύσταθμο "Ευάγγελος Φλωράκης".
Και σήμερα, ακριβώς εννέα χρόνια μετά το χαμό του αντιστρατήγου Φλωράκη, μια νέα συμφορά χτυπά το νησί της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου