Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Η Ιουστίνη Φραγκούλη για τη μάνα του Τζων Κατσιματίδη

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός» το νέο μυθιστόρημα της δημοσιογράφου και φίλης Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη με τον τίτλο "Για την Αγάπη των Άλλων". Με δυό λόγια, πρόκειται για ένα μυθιστόρημα, που βασίζεται στην προσωπική ιστορία της μητέρας του Ελληνοαμερικανού μεγιστάνα Τζων Κατσιματίδη, ο οποίος αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Πράγματι, είναι μία συγκλονιστική ιστορία αγάπης, προδοσίας και αξιοπρέπειας που εξελίχθηκε στη μακρινή Νίσσυρο των «άκαμπτων παραδόσεων»...
Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου, έγινε προ ημερών στη μεγάλη αίθουσα του αθηναϊκού ξενοδοχείου «King George», παρόντος του Τζων Κατσιματίδη και σύσσωμης της οικογένειάς του, που ήρθαν από τη Νέα Υόρκη, ειδικά γι’ αυτή την εκδήλωση.
Η οργάνωση ήταν άψογη, οι «επώνυμες» παρουσίες πολλές και η συγκίνηση του Τζων Κατσιματίδη μεγάλη. Παρά την οικονομική του δύναμη και την κοινωνική του καταξίωση, ο Τζων Κατσιματίδης ξεχώρισε περισσότερο για ένα πράγμα: για την απλότητά του.
Δίπλα στον Ελληνοαμερικανό πολυεκατομμυριούχο, καθόταν η Λευκαδίτισσα συνάδελφος Ιουστίνη Φραγκούλη, η οποία είχε την ευτυχία να γράψει ένα τέτοιο συγκλονιστικό έργο και την τόλμη να… σμίξει το Ιόνιο με το Αιγαίο, όπως χαρακτηριστικά είπε η άλλη συνάδελφος και φίλη Ειρήνη Νικολοπούλου, η οποία ανέλαβε και διεκπεραίωσε άριστα τον συντονισμό της παρουσίασης.
Το υπόλοιπο πάνελ αποτελείτο από… Αλλά ας αφήσω ανέπαφη την περιγραφή της Ιουστίνης Φραγκούλη που «άρπαξα» από bloggάκι της. Γράφει:
«Η Βιβή Κοψιδά- Βρεττού μπήκε στη φιλολογία της μοναξιάς του αμείλικτου Αιγαίου. Ο Γιώργος Νικητιάδης με τη βιωματική αναφορά του στη Νίσσυρο του ηφαιστείου και τη στεντόρεια φωνή του μάγεψε τον κόσμο. Η Ελένη Γκίκα είπε τόσα υπέροχα για μένα που με έκανε να κοκκινίσω, μίλησε όμως επί της ουσίας για το μυθιστόρημα, ο Κώστας Σκανδαλίδης πιστοποίησε τη μοναξιά των νησιών του Αιγαίου και τους συχνούς αποχωρισμούς των ανθρώπων του κατά τον 20ο αιώνα. Κορυφαία στιγμή ήταν η ομιλία της εξαδέλφης Δέσποινας Εμμανουηλίδη, που συγκλόνισε τον κόσμο με τη γνησιότητα και την αληθινότητα των αναμνήσεών της. Η Ειρήνη Νικολοπούλου συντόνισε άψογα τη βραδυά στις δύο γλώσσες, ενώ ο Τζων Κατσιματίδης δεν σταμάτησε να κλαίει ούτε στιγμή».
Τι άλλο να γράψω… Τρεις λέξεις μόνον: Διαβάστε το βιβλίο!
Για την αγάπη των άλλων…
Στη φωτογραφία, ο Κώστας Σκανδαλίδης με την Ιουστίνη Φραγκούλη και το ζεύγος Τζων και Μαργκό Κατσιματίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου