Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Η Αλεξάνδρεια δεν ξεχνά...

Οι Αιγύπτιοι δείχνουν ότι εκτιμούν τον πολιτισμό και δεν ξεχνούν την ιστορία. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύει αυτή η αψίδα που βρίσκεται στα διόδια της Αλεξάνδρειας προς το Κάϊρο και η επιγραφή στα ελληνικά ήταν απαίτηση των δημάρχων της περιοχής Αλεξανδρείας, προς τιμήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μία «απάντηση», προς κάθε κατεύθυνση, για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Ώρες είναι να... διαμαρτυρηθούν οι Σκοπιανοί στην αιγυπτιακή κυβέρνηση, γιατί δεν υπάρχει και επιγραφή με... κυριλλικά στοιχεία! Ας μην το αποκλείουμε, γιατί όπου βλέπουν να «κοιμόμαστε», αυτοί «κεντάνε».

3 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον, και δεν το έχω ξαναδεί να προβάλλεται, ενώ θα έπρεπε να το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες. Με την άδειά σας θα το αναρτήσω και στο δικό μου Ιστολόγιο (με τον τίτλο Γοργά Παρεστιγμένα), με την πρέπουσα παραπομπή βέβαια. Θα περιμένω την απάντησή σας στον χώρο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, ας μη μας φαίνεται παράξενο. Όπου κι αν πάμε βλέπουμε Ελλάδα ακι επειδή είναι τόσα τα πολιτιστικά και πολιτισμικά αποτυπώματά μας, μπουχτίσαμε και είπαμε να... αποτοξινωθούμε! Γι' αυτό αφήνουμε κάποιους άλλους, να παρουσιάζουν τον Πολιτισμό μας σαν "πολιτισμό" τους. Τέλος πάντων...
    Την φωτογραφία, με την είδησ μοπυ την έστειλε κάποιος φίλος. Και δεν χρειάζεται ποτέ "άδεια" για προβολή τέτοιων θεμάτων.
    Να είστε καλά και να με κατατάξετε στους αναγνώστες της ιστοσελίδας σας. Την είδα. Είναι περίφημη. Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα φίλε μου
    Πραγματικά υπέροχο. Οι ξένοι να ενδιαφέροντε για την συνέχιση της Ιστορίας μας κι΄εμείς να ασχολούμεθα με το ποιός θα είναι ο αρχηγός της ΝουΔούλας.
    Γιατί λοιπόν οι Σκοπιανοί να μην μας αγνοούν;
    Νάσαι καλά φίλς
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή