Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Προκαταρτική κατά Κόκκαλη

Ντέρμπυ-χαμό υπάρχει κίνδυνος να δούμε την Κυριακή στο γήπεδο Καραϊσκάκη που παίζει ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό, εκτός και αν οι πρόεδροι των δύο ιστορικών ομάδων, προσπαθήσουν να αναδείξουν τους κοινούς παρανομαστές τους σχετικά με τον πολιτισμό στον αθλητισμό.
Δεν είναι δυνατόν, στην Ελλάδα της ΕΕ να ζούμε τριτοκοσμικές καταστάσεις, επειδή κάποιους βολεύει

Προχθές διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πειραιώς προκαταρτική έρευνα κατά του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος φέρεται ότι προέτρεψε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, να είναι βίαιοι στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.
Δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι αυτή προκαταρτική έρευνα διετάχθη σε λάθος χρόνο, όπως κατά τη γνώμη μου λάθος ήταν και η μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε Εισαγγελία Πειραιώς για το ίδιο θέμα, από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νίκο Πατέρα. Κι αυτό επειδή φοβάμαι πολύ μήπως και οι δύο κινήσεις αυτές λειτουργήσουν σαν «πετρέλαιο στη φωτιά». Να βγω ψεύτης, αλλά πιστεύω ότι ιδιαίτερα ο κ. Πατέρας, έκανε λάθος. Και το λέω εγώ που είμαι φίλαθλος του Παναθηναϊκού.
Το σχετικό ρεπορτάζ, που φιλοξενείται παρακάτω, υπογράφεται από τη συνάδελφο Θεοδοσία Κοντζόγλου, αναρτήθηκε στο atticapress.gr και είναι αρκετά ενημερωτικό. Διαβάστε…

Βράζει το «φίλαθλο» κοινό του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού εν όψει των αναμετρήσεων της Κυριακής μεταξύ των ποδοσφαιρικών αλλά και των ομάδων μπάσκετ των δύο ομάδων.
Οι εμπρηστικές δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στις 23 Νοεμβρίου και οι οποίες αποδίδονται στον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωκράτη Κόκκαλη, προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Εισαγγελίας Πειραιά από την οποία διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διακριβωθεί εάν ο κ. Κόκκαλης τέλεσε αξιόποινες πράξεις κατά παράβαση του νόμου περί βίας στα γήπεδα.
Ο κ. Κόκκαλης – σύμφωνα με δημοσιεύματα - φέρεται να επισκέφθηκε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια και να τους δήλωσε μεταξύ άλλων «...τσακίστε τους, σκοτώστε τους, δεν μ' ενδιαφέρει εάν μείνουν στο γήπεδο πέντε ή τρεις ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Θέλω να νικήσετε!» Σύμφωνα με εισαγγελική πηγή, θα διερευνηθεί εάν η δηλώσεις του κ. Κόκκαλη έγιναν δημόσια.
Στο μεταξύ σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην εισαγγελία Πειραιά κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά για το ίδιο θέμα, από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Νίκο Πατέρα.
Τέλος εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στον Πειραιά με πρωτοβουλία και υπό την προεδρία του εισαγγελέα Σοφουλάκη για την λήψη μέτρων τάξης κατά τη διάρκεια των αγώνων της Κυριακής.
Μεταξύ άλλων στη σύσκεψη κλήθηκαν να συμμετάσχουν ο αστυνομικός διευθυντής του Πειραιά, εκπρόσωπος της Σούπερ Λιγκ και εκπρόσωποι των δύο ομάδων.

2 σχόλια:

  1. Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να παραπέμπονται στο αυτόφωρο οι εκδότες των διαφόρων "αθλητικών" εφημερίδων που βάζουν ανάλογους εμπρηστικούς τίτλους σε κοινή θέα στα περίπτερα; Χρειάζεται να σκοτωθούν κι άλλοι άνθρωποι για να γίνουμε κάποτε πολιτισμένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γράφω, ότι δεν ήταν ο κατάλληλος χρόνος και όχι να μην διαταχθεί καν η προκαταρτική έρευνα. Και βεβαίως να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη η υπόθεση, αλλά όχι τώρα που "βράζει το καζάνι" εν όψει του αγώνα. Άλλωστε ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης, αρνείται ότι είπε αυτά τα λόγια. Οπότε; Διερεύνηση, μετά την Κυριακή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή