Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Κοινωνικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές του ευαισθησίες απέδειξε πάλι το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) σε μία νέα του εκδήλωση που χαιρέτησε ο πρόεδρός του Κώστας Γραμμένος, καθηγητής Ναυτιλιακών και Χρηματοοικονομικών Σπουδών στο Cass Business School του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές του ΔΙ.ΠΑ.Ε. προσέφεραν σε επτά (7) Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς της Ελλάδος και του εξωτερικού τις εμπεριστατωμένες γνώσεις και δεξιότητές τους για τον τρόπο με τον οποίο θα επιλύσουν αποτελεσματικότερα οι Οργανισμοί αυτοί τα επιχειρησιακά τους προβλήματα (Field Trip).

Συμμετείχαν οι εξής Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί: Αρκτούρος (προστασία της άγριας πανίδας), με εκπροσώπους την Ελένη Λάμπου & την Μαρία Τσιτινίδου, Γιατροί χωρίς σύνορα(ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση), με εκπρόσωπο τον Απόστολο Βεϊζη, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (έρευνα και διάσωση στην περίπτωση έκτακτων και μαζικών καταστροφών όπως σεισμών, πυρκαγιών κτλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό), με εκπρόσωπο την Χρύσα Καμπουρλάζου, Καλλιστώ (προστασία της άγριας πανίδας και του περιβάλλοντος), με εκπρόσωπους τον Λάζαρο Πούλιο, τον Φώτη Αναστασιάδη και την Λιάνα Μπουσκάκη, Σωτήρ (φροντίδα των παραπληγικών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες), με εκπρόσωπο την Ιωάννα Παπαεμμανουήλ, Eden Αλβανίας (προστασία της άγριας χλωρίδας και πανίδας), με εκπρόσωπο την Ermelinda Mahmutaj, και WWF Βουλγαρίας (προστασία της άγριας χλωρίδας και πανίδας).

Εκπρόσωποι ερευνητικών ομάδων των φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος παρουσίασαν τα αποτέλεσματα των εργασιών τους. Ακολούθησε ζωηρή συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών, των φοιτητών και των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, με συντονισμό του Καθηγητή Μάρκετινγκ Γιώργου Μπαλαμπάνη, μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου.

Η όλη εκδήλωση, που αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Executive ΜΒΑ της Σχολής Οικονομίας & Διοίκησης, συντονίστηκε από τον καθηγητή Χρηματοοικονομικών Σπουδών Μάριο Λεβή, Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομίας & Διοίκησης, που είχε και την πρωτοβουλία της όλης οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου