Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

"Όχι" από Βιολάρη σε "νεφελώδεις" εκδηλώσεις - Αποστασιοποίηση από συναυλία για την Κύπρο

Με δημόσια δήλωσή του στο faebook ο Μιχάλης Βιολάρης, εξηγεί τους λόγους που τον υποχρεώνουν να μην λάβει μέρος στις συναυλίες υπέρ της Κύπρου, διότι όπως υποστηρίζει έμαθε από τον Τύπο ότι η αφιλοκερδής συμμετοχή του, έκρυβε πίσω κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, από το υστέρημα του κυπριακού λαού. Η πρόσκληση δε, για τη συμμετοχή του, είχε γίνει από τον συμπατριώτη του Γιώργο Θεοφάνους. Να, τι αναφέρει ο δημοφιλής ερμηνευτής:
ΔΗΛΩΣΗ 
ΜΙΧΑΛΗ ΒΙΟΛΑΡΗ
Με αίσθημα ευθύνης για τις δύσκολες ώρες που διάγει η ιδιαίτερη πατρίδα μου, ανταποκρίθηκα θετικά σε πρόσκληση που μου απηύθυνε η κυρία Μαρία Παναγίδου από το ''ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ'', και ο συνθέτης κ. Γιώργος Θεοφάνους, για να λάβω μέρος αφιλοκερδώς, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23/02/2014 στο ''ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ'', στην Αθήνα.
Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, έγινα κοινωνός σειράς άρθρων, αλλά και αντιδράσεων που δημοσιοποιήθηκαν σε Κυπριακά ΜΜΕ αλλά και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με ένα κονδύλι 400.000 Ευρώ, που τέθηκε –σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- στη διάθεση του κ. Θεοφάνους από την Κυπριακή Κυβέρνηση, για πραγματοποίηση εκδηλώσεων και συναυλιών στην Κύπρο την Ελλάδα και την Αμερική, με αφορμή τα 40 χρόνια από την τουρκική εισβολή.
Στα δημοσιεύματα, αφήνεται να εννοηθεί ότι, το σχετικό κονδύλι διατέθηκε εν κρυπτώ, την ώρα μάλιστα που από τον κόσμο της Κύπρου γίνονται αιματηρές θυσίες για την οικονομική ανόρθωση του τόπου, για στήριξη κοινωνικών παντοπωλείων και συσσιτίων για άπορους μαθητές.
Έχοντας συμπληρώσει σχεδόν 50 χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας, διάγοντας βίον έντιμο, και ουδέποτε αρνούμενος την αφιλοκερδή παρουσία μου σε οποιαδήποτε εκδήλωση για την Κύπρο -όποτε αυτό μου ζητήθηκε,- δηλώνω ότι δεν πρόκειται να λάβω μέρος στην εκδήλωση στο ''ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ'', ή σε όποια άλλη εκδήλωση που πιθανόν να είναι «νεφελώδης», ή να προκαλεί τα αισθήματα των πασχόντων λόγω οικονομικής κρίσεως και κοινωνικής δυσπραγίας συμπατριωτών μου.
Αν και εφ’ όσον, η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας προγραμματίσει τη διοργάνωση οποιασδήποτε μικρής ή μεγάλης εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από την αλγεινή επέτειο της Κυπριακής Τραγωδίας, δηλώνω πρόθυμος να λάβω μέρος αφιλοκερδώς, μετά από σχετική ενημέρωση και πρόσκληση δια της κανονικής οδού, αυτής δηλαδή, του Υπουργείου Πολιτισμού. Με προβληματισμό και περίσκεψη,
Μιχάλης Βιολάρης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου