Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Οι ευρωεκλογές "θύμα" του μικροκομματισμού

Για... "πανευρωπαϊκό" πάει πάλι η ελληνική κυβέρνηση, μετά την επιμονή που επιδεικνύεται για να διεξαχθούν οι ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου, μαζί με τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μάλιστα, χωρίς να ισχύσει η δυνατότητα των ετεροδημοτών, να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους! Που σημαίνει ότι για τις ευρωεκλογές θα μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, αλλά για να συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα πρέπει να μετακινηθούν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους!
Άρα, οι περισσότεροι ψηφοφόροι, δεν θα συμμετάσχουν σε μία από τις δύο εκλογές, δημιουργώντας έτσι μία «τρύπα» συμμετοχής και στις δύο εκλογές, καθώς άλλοι θα προτιμήσουν να ψηφίσουν «ευρωπαϊκά» και άλλοι «αυτοδιοικητικά».
Η κυβέρνηση, κατά δήλωση του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών, είναι έτοιμη να καταθέσει  σχετική τροπολογία στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά έντονα και από την ΕΕ ακόμη δεν ακούστηκαν «σχόλια». Ούτε και από τους "γαλάζιους" ευρωβουλευτές...
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να αντιληφθεί κανείς ότι για εντελώς μικροκομματικές ανησυχίες, η κυβέρνηση κινδυνεύει να καατηγορηθεί ότι σαμποτάρει την διεξαγωγή των ευρωεκλογών. 
Αποτέλεσμα θα έχει την αδικαιολόγητη αποχή, σε μια εποχή που ο Έλληνας πρέπει να στείλει «μήνυμα» στην Ευρώπη, με την ψήφο του και όχι την αποχή.
>>> Τελικά, η κυβέρνηση το μόνο που δεν έχει πει ακόμη, είναι: «Ψηφίστε Τσίπρα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου