Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Σκοτώνονται στο Κίεβο και η Ευρώπη ρεμβάζει...

Δεκάδες είναι οι νεκροί στο φλεγόμενο Κίεβο μετά την επίθεση της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών στην πλατεία Ανεξαρτησίας.
Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου και πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 20 νεκρούς διαδηλωτές αλλά και αστυνομικούς. Επίσης, υπολογίζονται σε 1.000 οι τραυματίες εκ των οποίων πολλοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Τόσο οι διαδηλωτές όσο και οι αστυνομικές δυνάμεις κατηγορούν αμφότερους για ανεξέλεγκτη βία και χρήση πυροβόλων όπλων και χειροβομβίδων.
Εν τω μεταξύ, άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν χθες το βράδυ στο κέντρο του Κιέβου, κοντά στην πλατεία της Ανεξαρτησίας, δημοσιογράφο της καθημερινής εφημερίδας Vesti, όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Βιατσεσλάβ Βερέμι είχε μόλις αναχωρήσει από τον τόπο εργασίας του με ταξί και κατευθυνόταν στο σπίτι του όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο αυτοκίνητο που είχε σταματήσει σε ένα φανάρι. Οι μασκοφόροι έβγαλαν το δημοσιογράφο από το αυτοκίνητο και άρχισαν να τον χτυπούν.
«Τον πυροβόλησαν στο στήθος και πέθανε στο νοσοκομείο ύστερα από εγχείριση πολλών ωρών», ανέφερε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα, η οποία πρόσκειται στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τη Vesti, ο Βερέμι είχε τραυματιστεί και στα τέλη Ιανουαρίου όταν είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και σε διαδηλωτές στην οδό Γκρουσέφσκι. Ο Βερέμι είχε τότε υποστεί μερική απώλεια της όρασης.
Σημειώνεται, ότι πολλές δεκάδες δημοσιογράφων έχουν τραυματιστεί στο Κίεβο από την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης, πριν από περίπου τρεις μήνες και οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Τύπου έχουν καταγγείλει επιθέσεις με στόχο δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου