Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

"Έφυγε" κι ο Δημήτρης Χαλιβελάκης...

Αύριο στις 2 μ.μ. κηδεύεται στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου, ο Δημήτρης Χαλιβελάκης, που «έφυγε» χθες σε ηλικία 78 ετών. Ένας Συνάδελφος που αφήνει πίσω του ανεκπλήρωτο κενό και ένας άνθρωπος, που ξεχώριζε για το ήθος, το χιούμορ και τον μειλίχιο χαρακτήρα του.
Η Ελληνική Δημοσιογραφία, έχασε ένα από τα πιο αξιόλογα και αγαπητά μέλη της. Και θα μείνει για πάντα αξέχαστος, σε όσους έτυχε να συνεργαστούμε μαζί του, όπως εκείνα τα χρόνια στη Φειδίου…
Με μεγάλη θλίψη Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ανακοινώσε την απώλεια του Δημήτρη Χαλιβελάκη. Στην ανακοίνωσή της, αναφέρει:
Ο Δημήτρης Χαλιβελάκης γεννήθηκε το 1936 στην Αθήνα και καταγόταν από τα Χανιά της Κρήτης. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές σε νυχτερινό σχολείο, καθώς, από την ηλικία των 10 ετών αναγκάστηκε να εργάζεται για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά βάρη της οικογενείας του.
Το 1956, σε ηλικία 20 ετών, προσελήφθη ως δόκιμος δημοσιογράφος στο συγκρότημα των εφημερίδων «Ακρόπολις» και «Απογευματινή» των αδελφών Μπότση, στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 1991, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.
Παράλληλα, εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης και συντάκτης των Υπουργείων Μεταφορών & Επικοινωνιών και ΥΠΕΧΩΔΕ σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά όπως η «Βραδυνή», η «Εξόρμηση», «Η Αυγή», ο «Ριζοσπάστης», ο «Ταχυδρόμος», τα «Επίκαιρα», το «Ρομάντσο», η «Βεντέτα», τα «Πολιτικά Θέματα», ο «Θησαυρός» κ.ά.
Εργάστηκε, επίσης, σε αρκετούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ενώ είχε παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια φιλοσοφικού, λογοτεχνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Υπήρξε ακόμη καθηγητής σε ιδιωτικές σχολές δημοσιογραφίας.
Ο Δημήτρης Χαλιβελάκης, είχε, πέραν της πλούσιας δημοσιογραφικής του διαδρομής, και μεγάλη συγγραφική δραστηριότητα. Συνέγραψε πολλά διηγήματα και μυθιστορήματα σε διάφορα περιοδικά, σενάρια για την κρατική τηλεόραση και εξέδωσε τα βιβλία: «Έρωτες Αγίων», «Άγγελοι και Διάβολοι», «Η εξομολόγηση ενός Δημοσιογράφου», «Αιρέσεις και Δόγματα», «Πανόραμα του Ελληνικού Πολιτισμού» καθώς, επίσης, είχε έτοιμα, προς έκδοση, επτά νέα βιβλία.
Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καθώς και μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και υπεύθυνος των εκδόσεών της.
Ο Δημήτρης Χαλιβελάκης υπηρέτησε επί μακρόν τη δημοσιογραφία, με έντιμο και αντικειμενικό τρόπο. Υπήρξε πολυπράγμων, με ευρύτητα σκέψεως, πολύπτυχα ενδιαφέροντα και δάσκαλος για πολλούς νέους δημοσιογράφους. Αγωνίστηκε ενάντια στην καταπάτηση των κανόνων της αντικειμενικής ενημέρωσης και άφησε το στίγμα του εργαζόμενος έντιμα και καθαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου