Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Καινοτόμο μέθοδο οικονομίας, παρουσιάζει η Έλενα Παναρίτη σε forum μεταρρυθμιστών

Σε forum διεθνούς κύρους, έχει κληθεί η Έλενα Παναρίτη, για να παρουσιάσει την καινοτόμο μέθοδό της «Reality Check Analysis», σχετικά με τη μεταρρύθμιση κρατικών και οικονομικών συστημάτων που έχουν διαβρωθεί -περιγράφοντας επιτυχημένες εφαρμογές αλλά και προκλήσεις. Κάποια χώρα θα είχε στο νου της η πρώην βουλευτής Επικρατείας (ΠΑΣΟΚ)…
Η μέθοδος της Έλενας Παναρίτη, θα παρουσιαστεί στο AntiguaForum (διεθνής πλατφόρμα ιδεών και δημόσιας πολιτικής), που θα πραγματοποιηθεί στην Αντίγκουα (Γουατεμάλα) 16 με 19 του μηνός.
Εκεί η Ελληνίδα οικονομολόγος και καθηγήτρια σε αρκετά πανεπιστήμια, θα συναντήσει διεθνούς επιπέδου εξειδικευμένους μεταρρυθμιστές, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για να βελτιώσουν τις ζωές των απλών ανθρώπων, μέσω καινοτομιών και πρωτοπόρων οικονομοτεχνικών μεθόδων. 
Το Αντίγκουα Forum είναι ένα ετήσιο διεθνές Forum, μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου FranciscoMarroquín - με σκοπό την προώθηση μεταρρυθμίσεων που βελτιώνουν την κοινωνικοοικονομική ευημερία.
Οι μεταρρυθμιστές που θα συμμετάσχουν στο AntiguaForum χρησιμοποιούν την προσέγγιση της «δημιουργικής ανατροπής», ώστε να υπάρξουν νέοι αποτελεσματικοί τρόποι μεταρρύθμισης.
Η επιτυχία εξαρτάται από τη δυνατότητα φαντασίας και τη δημιουργική επινοητικότητα, τη σωστή επιλογή του χρόνου δράσης, τη δημιουργικότητα και την πολύ καλή γνώση της εκάστοτε εγχώριας αγοράς.
Η Έλενα Παναρίτη, θα παρουσιάσει καινοτόμες στρατηγικές μεταρρύθμισης, κυρίως της ατυπικότητας σε μια οικονομία και θα απαντήσει σε ερωτήματα, όπως:
- Ποια μεταρρύθμιση φέρει το μεγαλύτερο κοινωνικο/οικονομικό όφελος;
- Πώς εξασφαλίζεται ότι τα οφέλη θα διαρκέσουν;
- Μεταρρυθμίζονται οι ήδη υπάρχοντες θεσμοί ή δημιουργούνται νέοι;
- Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για ανάληψη δράσης;
- Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης των παγιωμένων συμφερόντων;
- Πώς οικοδομείται εμπιστοσύνη για μια δεδομένη μεταρρύθμιση;
- Πώς διαχειρίζονται τα κίνητρα;
Για την ιστορία η Έλενα Παναρίτη, μπορεί να επελέγη ως βουλευτής Επικρατείας από το ΠΑΣΟΚ, αλλά οι γνώσεις της δεν θεωρήθηκαν… επαρκείς για την… υψηλή οικονομική πολιτική της εποχής!
Το γεγονός ότι η Έλενα Παναρίτη είναι από τους πρωτοπόρους των διαρθρωτικών (δομικών και θεσμικών) μεταρρυθμίσεων στην Παγκόσμια Τράπεζα, ίσως θεωρήθηκε ως… επικίνδυνο προσόν για την άλωση της οικονομίας μας και την εξαθλίωση του Έλληνα.
Απόδειξη τής… επικινδυνότητας τής δημιουργού του thoughtforaction.org, είναι ότι σπάνια ακούγεται ο λόγος της στην Ελλάδα, καθώς μία επιστήμων σαν την Έλενα Παναρίτη, δεν μπορεί να «μασάει τα λόγια» της αλλά μιλάει σεμνά, εμπεριστατωμένα και ανοιχτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου