Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

"Έφυγε" ο Γιάννης Σαλταβαρέας...

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου Γιάννη Σαλταβαρέα, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.
Ο Γιάννης Σαλταβαρέας γεννήθηκε το 1938 στους Μολάους Λακωνίας. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εν συνεχεία έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών.
Παρά το γεγονός ότι άρχισε να εργάζεται ως δικηγόρος, τον κέρδισε οριστικά η δημοσιογραφία, την οποία άρχισε να ασκεί το 1982 στην εφημερίδα «Έθνος». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Γνώμη», «Ειδήσεις», «Ελεύθερος Τύπος» και «Μεσημβρινή», ως συντάκτης ύλης και ρηράιτερ καθώς και στον Ρ/Σ «Αθήνα 984». Στη δεκαετία του ’90 προσλήφθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR», όπου εργάστηκε ως αρχισυντάκτης του δελτίου ειδήσεων μέχρι τη συνταξιοδότησή του.
Ο Γιάννης Σαλταβαρέας υπήρξε ένας συνάδελφος, με ιδιαίτερες ευαισθησίες και καλλιέργεια. Διακρίθηκε για την παιδεία του και τη βαθειά γνώση της ελληνικής γλώσσας. Αντιμετώπιζε τη ζωή με σκωπτικό τρόπο και χιούμορ και διατηρούσε πάντοτε άριστες σχέσεις με όλους τους συναδέλφους του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά έναν εκλεκτό συνάδελφο που υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ήθος και συνέπεια.
Η κηδεία του Γιάννη Σαλταβαρέα θα γίνει αύριο Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου, στις 3 μ.μ., από τον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.
Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν για τις ανάγκες του Γηροκομείου Μολάων Λακωνίας «Η Αγία Παρασκευή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου