Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Τουρκικός ραδιοσταθμός στην Αθήνα - "Radyo Atina" η επωνυμία του...


Το πρώτο τουρκικό διαδικτυακό ραδιόφωνο στην Αθήνα είναι γεγονός! Πρόκειται για το «Radyo Atina» (www.radyoatina.com), το οποίο εγκαινιάστηκε προχθές και διευθύνεται από τον εδώ ανταποκριτή τής εφημερίδας «Τζουμχουριέτ» κ. Μουράτ Ιλέμ. Σύντομα δε, θα μεταδίδονται ειδήσεις στην τουρκική γλώσσα.
Εκτός των τόσων άλλων σχολίων, που μπορεί να χαρακτηριστούν και ως… «φασιστικά», τίθεται μία ερώτηση: 
Από τη στιγμή που η Αθήνα δεν έχει αποκτήσει ακόμη την… τουρκική παροικία της, ποιοι θα ακούνε τις ειδήσεις στα τουρκικά; Άσχετα βέβαια, αν η προπαγάνδα της Άγκυρας περνάει άνετα στην «πολυπολιτισμική» μας πατρίδα, σε σημείο να θεωρείται σίγουρο ότι λόγω… «Σιλά» και «Σουλεϊμάν» να έχουμε μάθει... τουρκικά!
Αλλά, κάτι τέτοιες ειδήσεις, είναι πολύ σοβαρές για να σχολιάζονται ειρωνικά ή να μεταδίδονται από «επίσημα» ραδιοτηλεοπτικά μέσα…
Το ότι ο εν λόγω τουρκικός ραδιοσταθμός έχει σαν προμετωπίδα του την ελληνοτουρκική φιλία, αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Στο όνομα αυτής της «φιλίας» έχουν γίνει τα μεγαλύτερα αίσχη από τουρκικής πλευράς.
Άραγε, τι θα μεταδώσει το τουρκικό ραδιόφωνο της Αθήνας, όταν ξαναγίνει «επίσκεψη» τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών στο ελληνικό Αιγαίο; Ή, πώς θα αποκαλείται το κατεχόμενο από τουρκικά στρατεύματα βόρειο τμήμα της Κύπρου; Υπάρχουν και άλλα πολλά…

4 σχόλια:

  1. Απαράδεκτο να δημιουργείται τούρκικος σταθμός στην Αθήνα - όπου οι μόνοι που μιλούν τουρκικά είναι τα άτομα της τουρκικής πρεσβείας και διάφοροι περίεργοι "επιχειρηματίες" οι οποίοι προωθούν ανεξέλεγκτα την επεκτατική προπαγάνδα της Αγκυρας. Εμείς βεβαίως σαν χώρα, σαν ΥΠΕΞ (!) και σαν κοινωνία κοιμώμαστε ανίδεοι και μακάριοι, δυστυχώς όμως κάτι τέτοια αυξάνουν την επιρροή των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής...Και τα χρονικά περιθώρεια στενεύου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν υπογράφετε την θέση σας, που είναι και τόσο ρεαλιστική; Αν περιμένετε από τους άλλους να βγάζουν το "φίδι από την τρύπα", μην έχετε και την απαίτηση να αλλάξει κάτι στη γενική μας "αφασία". Και σας παρακαλώ άλλη φορά να μην σχολιάζετε ανωνύμως. Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  2. Φίλε Παντελή.
    Οι 300 αλήτες έχουν καταντήσει την πατρίδα μας ξέφραγο αμπέλι. Γιατί να μην κάνουν ραδιοφωνικό σταθμό οι Τούρκοι όταν εδώ στην ξενητιά μας τα ελληνικά κανάλια ΕRT ALFA AΝΤΕΝΑ και ΑΝΤΕΝΑ GREEK που πληρώνουμε 100 δολλάρια το μήνα μας δείχνουν τον ΣουλεΪμάν το Σιλά, τον Αλή Πασά και πολλά τούρκικα. Και μη χειρότερα φίλε μου. Και κάτι ακόμα. Καλά τα λες του φίλου από πάνω. Να βάζει το όνομά του. Τι φοβάται; Μην τον κάνει ντα ο Κασσιδιάρης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντένη, εμείς λόγω επαγγελματικής... διαστροφής, είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράφουμε. Την ευθύνη αυτή δεν την έχουν οι αναγνώστες. Όμως, δεν μπορούν να έχουν και την απαίτηση να δημοσιεύονται οι απόψεις τους ανυπόγραφα, διότι ουδείς είναι υποχρεωμένος να επωμίζεται τις τυχόν νομικές ευθύνες του άλλου. Έτσι δεν είναι; Στην περίπτωση του φίλου Ανώνυμου, η άποψή του αναρτήθηκε διότι αφ' ενός δεν είναι ποινικά κολάσιμη και αφ' ετέρου, έχει κάτι να πει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρόκειται να αναρτηθεί άλλη άποψη αναγνώστη χωρίς υπογραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή