Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

"Economist" και Καζαντζίδης ή όπως λέμε: το μέλλον της Ελλάδας αόρατον εστί ...


«Όλοι θα είμαστε πιο πλούσιοι και πιο υγιείς το 2050», διαμήνυσε με βεβαιότητα κόντρα στο κλίμα των ημερών ο John Andrews, συγγραφέας του βιβλίου «Ο κόσμος το 2050: Μεγάλες αλλαγές - Μεγάλες προκλήσεις», που έγραψε μαζί με τον έτερο συντάκτη του “The Economist”, Daniel Franklin και το οποίο παρουσιάστηκε στην Αθήνα, από τις εκδόσεις “Μίνωας”.
Ο John Andrews δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημερινή συγκυρία για την Ελλάδα, παρατηρώντας ότι οι Γερμανοί επιχειρούν να πλάσουν τους Έλληνες κατ’ εικόνα και ομοίωση.
«Γιατί όμως; Η κάθε κουλτούρα έχει τη δική της δυναμική, αρκεί να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητές της», συμπλήρωσε, για να τονίσει με νόημα πως όλες οι κρίσεις κάποτε τελειώνουν. Δήλωσε πάντως ανήμπορος σήμερα να εκτιμήσει από ποιους και πότε θα συμβεί αυτό στην ελληνική περίπτωση*.
Σύμφωνα με την ανάλυση του John Andrews αναφορικά με τις παγκόσμιες τάσεις, μεταξύ άλλων είπε ότι το 2050 ο πληθυσμός θα έχει πολλαπλασιαστεί αγγίζοντας τα 9 δισ. και κατά 1/3 θα αποτελείται από ηλικιωμένους. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ζουν σε πόλεις, γεγονός που θα συνδεθεί με αντίστοιχες αλλαγές στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Ίσως λόγω σεμνότητας ο κ. Andrews, απέφυγε να εκτιμήσει την «ελληνική περίπτωση». Διότι, τι εκτίμηση μπορεί να κάνει ένας νορμάλ οικονομολόγος όταν βλέπει να κατασπαράσσουν την Ελλάδα οι μετριότητες, με αποτέλεσμα η χώρα, να έχει γυρίσει στο 1960. Δηλαδή στην εποχή του «μανούλα θα φύγω», με τα μουσκεμένα μαντήλια στον σταθμό Λαρίσης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου