Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Διεθνή ΜΜΕ παραπληροφορούν για να περάσουν τα μέτρα εξόντωσης των Ελλήνων

Ο αγώνας δρόμου για παραπληροφόρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα έχουν επιστρατευθεί και διεθνή ΜΜΕ προκειμένου οι Έλληνες να δεχθούν την «χαριστική βολή». Όπως η έγκριτη με διεθνή εγκυρότητα οικονομική εφημερίδα "Financial Times", που… θυμήθηκε τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο οποίος έλεγε ότι μετά τον πόλεμο «οι Έλληνες θα φάτε με χρυσά κουτάλια!». Και… αποκαλύπτουν για το τι θα συμβεί εάν ψηφιστούν σήμερα τα μέτρα και την Κυριακή ο Προϋπολογισμός. Με τίτλο: «Αντίστροφη μέτρηση για την Αθήνα», μεταξύ άλλων, επισημαίνουν:
-Την Δευτέρα το πρωί στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ρίξουν σχεδόν στο μισό τα επιτόκια της Ελλάδας.
- Η ΕΚΤ και θα αποποιηθεί τα κέρδη της από τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία ως ρευστό θα γυρίσουν στην Ελλάδα, και θα μετακυλήσει ελληνικά ομόλογα που κατέχει και λήγουν στις 16 Νοεμβρίου.
- Οι Ευρωπαίοι θα ανακοινώσουν την συμφωνία τους για την κάλυψη της ''τρύπας'', έως και 18 δισ. ευρώ, στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.
- Θα αλλάξει τελείως το χρονοδιάγραμμα για να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος, και αντί για στόχο 120% του ΑΕΠ το 2020 θα το μετατρέψουν σε 125% το 2022.
-Τα μέτρα είναι σκληρά, αλλά η εναλλακτική λύση είναι άτακτη χρεοκοπία.
Για το τελευταίο, τι να εννοεί άραγε η έγκυρη οικονομική εφημερίδα; «Άτακτη χρεωκοπία» για ποιόν; Για τον λαό, για τη χώρα, ή μήπως για τις τράπεζες;
Περί του λαού, δεν αναφερόμαστε, διότι η χρεωκοπία είναι δεδομένη. Μπορεί βέβαια να μην έχει φτάσει στα υψηλά οικονομικά στρώματα, αλλά αναμένεται να την γευτούν σύντομα και μάλιστα πολύ τραγικά, καθώς άλλο η πτώση από μπαλκονάκι ισογείου και άλλο από βεράντα ρετιρέ…
Περί της χώρας, πόσο κάτω μπορεί να φτάσει η οικονομία. Αφού είναι χρεοκοπημένος ο λαός, τότε δεν χρειάζονται ιδιαίτερες οικονομικές αναλύσεις για την κατάσταση της χώρας, που είναι δεδομένη και δεδηλωμένη τύποις και ουσία!
Οπότε, μάλλον για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αναφερόμαστε, που θα εισπράξουν την «μερίδα του λέοντος» για την ανακεφαλαίωσή τους, χωρίς όμως να υπάρχει καμμία εγγύηση εάν θα προωθήσουν τα κεφάλαια σε δανειοδοτήσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των εξαγωγών και την δημιουργία ρευστότητας.
Άρα, πριν γραφτούν κάτι τέτοιες «ειδήσεις» και αναλύσεις, κρίνονται απαραίτητες οι αναλύσεις ούρων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου