Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ούτε ο Τρίτσης είχε «περιβαλλοντική ευαισθησία»

Μπορεί να κυκλοφορεί σαν καραμέλα η φράση «περιβαλλοντική ευαισθησία», αλλά όταν αναφερόμαστε σε πολιτικά πρόσωπα, δεν είναι και τόσο πρέπον να χρησιμοποιείται, καθώς προσβάλλονται και νοημοσύνες!
Σήμερα αυτές οι δύο λέξεις ακούστηκε να χρησιμοποιούνται για την κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, λόγω της λογικότατης θέσης που πήρε, ως αρμόδια υπουργός, για τα αυθαίρετα.
Δεν υπάρχει τίποτε προσωπικό με την κυρία Μπιρμπίλη, αλλά δεν είναι δυνατόν να της κολλάμε την ετικέττα της «περιβαλλοντικής ευαισθησίας», όταν το έργο της, σχετικά με τα αυθαίρετα, είναι εντελώς επιφανειακό, όπως ακριβώς και όλων των προκατόχων της, μηδέ εξαιρουμένου και του αξέχαστου Αντώνη Τρίτση.
Για ποιά «περιβαλλοντική ευαισθησία» μιλάμε, όταν το θέμα των αυθαιρέτων δεν χτυπιέται στη ρίζα του; Μήπως περιμένουμε, ότι με τα πρόστιμα, ή με οποιαδήποτε άλλη οικονομική επιβάρυνση στους «αυθαίρετους» ιδιοκτήτες, θα λυθεί το ζήτημα; Ή μήπως με το να απειλούμε αυτούς με τις βίλλες και τις πισίνες και να γκρεμίζουμε τα παραπήγματα;
Κακά τα ψέματα… Αν δεν πέσει πέλεκυς στα «λαμόγια» του δημοσίου, που τα «πιάνουν» για να κλείνουν τα μάτια προκειμένου να γίνει κάποια παράνομη ανέγερση, ας μην περιμένουμε να λήξει το φαινόμενο. Δυό πρόστιμα θα εισπράττει το κράτος, τρία αυθαίρετα θα ανεγείρονται!
Ένα απλό «πόθεν έσχες» σε όσους πέρασαν από πολεοδομίες περιοχών αυθαιρέτων, αρκεί, για να καταγραφεί μία λίστα με ονόματα επίορκων του δημοσίου, όχι μόνον προς διαπόμπευσή τους, αλλά και για να «ακουμπήσουν» στα δημόσια ταμεία αυτά που «σούφρωσαν» κατά τη διάρκεια της… «ευδόκιμης»  θητείας τους.
Όσο η πολιτεία, δεν ασχολείται με αυτούς τους «τύπους», ας μην περιμένουμε να δούμε υπουργό με «περιβαλλοντική ευαισθησία»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου