Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Το Alter και κάποια... alter ΜΜΕ

Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνέλευση των εργαζομένων στο Alter. Όμως δεν πάρθηκε καμία απόφαση και ανανεώθηκε το ραντεβού τους για την Παρασκευή, προκειμένου να αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αγωγές ώστε αν κλείσει το κανάλι να μπορέσουν να προφυλάξουν τα δεδουλευμένα τους.
Μεταξύ άλλων έπεσε η ιδέα για ένα απεργιακό δελτίο στο οποίο θα αναφέρονται με ρεπορτάζ και στοιχεία τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό και παράλληλα θα δίνεται η ευκαιρία και σε άλλους συναδέλφους από άλλα ΜΜΕ να εκθέτουν τα όσα δυσμενή βιώνουν.
Εν τω μεταξύ, στην περίπτωση που συμβεί το αναμενόμενο, δηλαδή η παύση λειτουργίας του Alter τότε η συχνότητα κατατίθεται στο ΕΣΡ το οποίο με τη σειρά του την βγάζει στο «σφυρί» για κάθε ενδιαφερόμενο. Και απ’ ό,τι ακούγεται ενδιαφερόμενοι είναι οι κ.κ. Αλαφούζος και Κοπελούζος.
Όμως, θα ήταν λογικό και τίμιο, ώστε αυτός ο οποίος θα πάρει τη συχνότητα, να υποχρεωθεί ή να χρησιμοποιήσει προσωπικό από τους συναδέλφους τού Alter ή να τους δώσει τουλάχιστον τα δεδουλευμένα τους. Αλλά κάτι τέτοια θεωρούνται «γραφικά» και δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν από «σοβαρούς» συνδικαλιστές ώστε να ασκηθούν οι σχετικές πιέσεις. Εκτός και αν στον Alter πρυτανεύσει μία μελετημένη και ευέλικτη αντίδραση, ώστε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων να μην γίνουν για το θεαθήναι, αλλά να έχουν αποτέλεσμα.
Ας ευχηθούμε ότι κάποιος «από μηχανής θεός» θα βρεθεί για να διασωθεί το κανάλι και μαζί του οι τόσες οικογένειες που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ψωμί. Όλοι οι συνάδελφοι στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους στον Alter, όπως και σε κάθε άλλο ΜΜΕ που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα. Και δεν είναι λίγα. Κάθε μέρα, εκτός από τα αγγελτήρια θανάτων συναδέλφων, ακούμε και τα «μαντάτα» για κάποια εφημερίδα ή για κάποιον ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό. Για να δούμε έως πού θα φτάσει αυτό το «τσουνάμι». Όχι όμως ρεμβάζοντας, αλλά σε κατάσταση... "εφ΄όπλου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου