Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Πες μου Γιώργη, τι να απαντήσεις...

Από σήμερα η ζωή θα είναι ακριβότερη, με την έννοια του «απλησίαστη», διότι έτσι και εκληφθεί διαφορετικά η ερμηνεία τού «ακριβότερη», τότε θα είμαστε για... καλαματιανούς!

Βέβαια, δεν θα είναι λίγοι οι Έλληνες, που μεσ’ στην πείνα τους θα δηλώνουν ότι «δεν γινόταν διαφορετικά - τι νά ‘κανε η καημένη η κυβέρνηση;»... Ή κάποιοι άλλοι -δήθεν οικονομικώς ενημερωμένοι- που θα δούνε κόσμο στις ταβέρνες το Σάββατο και θα πουν «όλο παράπονα είμαστε και οι ταβέρνες είναι γεμάτες!».

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, που θα παρελθοντολογήσουν. Οι μεν θα πούνε «καλά να πάθουμε που ψηφίσαμε Γιωργάκη!» και οι δε θα αναπολήσουν τα χρόνια της χούντας για να πουν «α, ρε Παπαδόπουλε!».

Και τι να απαντήσεις;

Ότι «ναι, γινότανε διαφορετικά!» και «η κυβέρνηση δεν είναι καημένη, αλλά εμείς είμαστε οι καημένοι!»;

Ότι «οι ταβέρνες δεν είναι δείγμα ευμάρειας», καθώς είναι πολύ λίγες για να χωρέσουν τα... πέντε εκατομμύρια του Λεκανοπεδίου;

Ότι ο Γ. Παπανδρέου «ψηφίστηκε λόγω της ασχετοσύνης και της υψηλής επικινδυνότητας της προηγούμενης κυβέρνησης» και «η παρουσία του Παπαδόπουλου έφερε την Ελλάδα πίσω μισό αιώνα»;

Πες μου Γιώργη, τι να απαντήσεις...

6 σχόλια:

  1. Τι να πει ο καθένας κ. Ξανθίδη και τι να απαντήσει σε αυτή την κατάσταση που μας έφεραν και οι 300 καρεκλοκένταυροι.Αισθάνομαι εγκλωβισμένη, θεατής σε θέατρο παραλόγου και δε νομίζω ναμαι η μόνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαριάνθη μου, προτιμώ τους 300 "καρεκλοκένταυρους" που μπορώ να τους... σουτάρω, παρά κανέναν... "εθνοσωτήρα" που θα γκρεμίσει την... φαυλοκρατία, για να θυμηθώ άλλες εποχές. Νομίζω ότι πρέπει να δίνουμε καθημερινό αγώνα, για να διατηρήσουμε το πολίτευμα που έχουμε, κι ας μην είναι το ιδανικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαριάνθη
    Έχει δίκιο ο Παντελής. Τούτους τους 300 τους κλωτσάμε, τους φτύνουμε, τους μουτζώνουμε.
    Κείνο τον....ρήτορα τον Παπαδόπουλο. ή τον άλλο τον φτυαράκια τον Παττακό πως να τους κάναμε ζάφτι;
    Να τα πεις του Γιωργάκι Παντελή μου, να τα πεις
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είπα ούτε εννόησα πως είμαι εναντίον του θεσμού της Δημοκρατίας ή των 300 εάν θέλετε και υπέρ του εκάστοτε ενός. Εννοώ ότι είναι ανεπαρκείς όλοι τους -κατά προσωπική άποψη-και δεν μπορώ να παραβλέψω την κατάσταση ή να συμβιβαστώ με τη σκέψη "μη χείρον βέλτιστον".Αυτοί διοικούν ή έχουν λόγο σε αυτούς αναφέρομαι. Αν διοικούσε ο ένας πάλι γιαυτόν θα γινόταν λόγος. Μπορεί βέβαια να έχουμε τη δυνατότητα να τους σουτάρουμε αλλά δυστυχώς μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν από ότι δείχνουν τα πράγματα,η καταδυνάστευση του λαού παραμένει. Για άλλη μια φορά οι ελπίδες τείνουν να αποδειχτούν φρούδες. Αναμένουμε... Έτσι τα βλέπω έτσι τα βιώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι κι εσύ σε αδιέξοδο, όπως όλοι είμαστε δυσαρεστημένοι, απογοητευμένοι και αηδιασμένοι. Αλλά ας ελπίσουμε... Δεν ξέρεις, κάποιος πολιτικός θα... λαθέψει και θα διοικήσει σωστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστά! Καλή Αποκριά σας εύχομαι με χαμόγελο και αισιοδιοξία.Ας το ρίξουμε λίγο έξω, εξάλλου κι από τα παλιά αυτός ήταν ο σκοπός της Αποκριάς. Να ξεδώσει ο κόσμος και να διασκεδάση την ανέχεια και τις δυσκολίες του.Να σατυρίσει τον καημό του.
    Την εκτίμησή μου.accoart

    ΑπάντησηΔιαγραφή