Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Δύσκολο το Σάββατο για την Αθήνα, αλλά και την Ελλάδα!

Γεγονότα, μεταξύ «θερμοκέφαλων» αναμένεται να έχουμε στο κέντρο της Αθήνας σήμερα το μεσημέρι, καθώς εξτρεμιστές και των δύο τάσεων, έχουν αποφασίσει να διαδηλώσουν!
Μόλις έγινε γνωστό ότι «πατριωτικοί» και «χριστιανικοί» σύλλογοι προγραμμάτιζαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με αίτημα «δημοψήφισμα για να μην ισλαμοποιηθεί η Ελλάδα», περίπου 100 «αντιεξουσιαστές» προσέτρεξαν και έκαναν κατάληψη του χώρου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με στόχο να πραγματοποιήσουν και αυτοί συλλαλητήριο στα Προπύλαια «κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας».
Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση η... Ελίζα Βόζεμπεργκ, η νέα βουλευτής της ΝΔ, η οποία με την ιδιότητα της αρμόδιας τομεάρχου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνει:
«Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας αναλίσκεται σε ανταλλαγή επιστολών, σχετικά με το Πανεπιστημιακό άσυλο, με τους Πρυτάνεις, οι γνωστοί-άγνωστοι καταλαμβάνουν, για μία ακόμα φορά, την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, καταλύοντας κάθε έννοια Δημοκρατίας και ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Η κυβέρνηση πρέπει, επιτέλους, να αναλάβει τις ευθύνες της και να εφαρμόσει το νόμο».
Φαινομενικά η δήλωση δείχνει ρηχή, αλλά να όμως που η Ελίζα Βόζεμπεργκ, λέει «πολλά» τα οποία, δεν ξέρω γιατί, κάτι τέτοια, πάντα τα... κάνουμε «γαργάρα»!
Αυτή εδώ η πατρίδα έχει υποφέρει από την διχόνοια και ιδιαίτερα οι δημοκρατικοί πολίτες, από κάποιους «εθνοσωτήρες» της δεξιάς. Και δόθηκε αγώνας, χάθηκαν ζωές, χύθηκε αίμα, για να αποκτήσει η χώρα μας την πολυπόθητη Δημοκρατία.
Και τώρα έρχονται κάποιοι «επαναστάτες», για να ματαιώσουν το συλλαλητήριο των «πατριωτών» και «χριστιανών», δημιουργώντας ένταση με παρασυγκέντρωση. Δηλαδή, όπως εκείνοι οι «εθνικόφρονες» που πήγαν να χαλάσουν τότε την συγκέντρωση της ΕΔΑ στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη.
Για τέτοια Δημοκρατία αγωνιστήκαμε, ρε σεις; Για να φύγουν οι μεν και να έρθουν οι δε; Και ξαφνικά να βγαίνουν οι «χρυσαυγίτες» σαν μαχητές για τις δημοκρατικές ελευθερίες;
Ας δοθεί, ιδιαίτερη σημασία στο κέλευσμα της κας Βόζεμπεργκ ότι «η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να εφαρμόσει το νόμο». Ο λόγος στην Εισαγγελία και στον κ. Χρυσοχοΐδη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου