Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Τα είπατε αυτά στην κ. Μέρκελ;

Φεβρουάριος 2010
Της
Σοφίας Βούλτεψη
svoultepsi@yahoo.com

Η πολιτική στήριξη που η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσφερε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ελλάδα προφανώς δεν κρίθηκε αρκετή. Αν και στην αρχή επιχειρήθηκε προπαγανδιστικά να παρουσιαστεί ως «μεγάλη νίκη», στην πραγματικότητα ο κ. Παπανδρέου επέστρεψε στην Αθήνα με άδεια χέρια. Και κάτι έπρεπε να κάνει γι’ αυτό έναντι του λαού, που καλείται και πάλι να πληρώσει τα λάθη των επί δεκαετίες… αλάνθαστων. Αποφάσισε, λοιπόν, σε μια ακόμη τηλεοπτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, να επιτεθεί στους Ευρωπαίους. Για εσωτερική κατανάλωση.
Δεν γνωρίζουμε τι είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες – και ειδικά στους Βρετανούς και στους Γερμανούς – η ελληνική αντιπροσωπεία. Βρετανοί και Γερμανοί ευθύνονται για πολλά από τα δεινά της χώρας μας.
Οι πρώτοι με την πολιτική τους στο Κυπριακό και στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Οι δεύτεροι με τις παλαιές και τις νέες αμαρτίες τους. Για τις παλιές, τα θέματα είναι γνωστά, αν και παραγνωρισμένα. Η Γερμανία αρνείται να καταβάλει στην Ελλάδα τα 7,1 δισ.. δολάρια (αξίας 1938) που επιδίκασε στην Ελλάδα η Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων για τις καταστροφές που προκάλεσαν στη χώρα μας οι ναζί. Μας οφείλει επίσης 3,5 δισ.. δολάρια (1938) για το κατοχικό δάνειο που μας υποχρέωσαν να λάβουμε. Μάταια μας τα υπενθυμίζουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και ο πρόεδρός του Μανώλης Γλέζος. Πρόσφατα έλαβα και νέο οργισμένο κείμενο από τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου, αντιστασιακό Ευάγγελο Μαχαίρα.
Τα θύμισε κανείς αυτά στην κ. Μέρκελ; Προφανώς όχι. Της θύμιζε κανείς της κ. Μέρκελ ότι η χώρα της υπήρξε εκ των βασικών υπαιτίων της καταστροφής μας και τα τελευταία χρόνια; Ως εξαγωγέας διαφθοράς πότε με τη Ζήμενς και τη ΜΑΝ, πότε με τα υποβρύχια που γέρνουν και τα τανκς με τις σπασμένες οροφές, πότε με τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει στον Σκαραμαγκά. Αλλά φαίνεται πως ούτε αυτά τα είπαμε. Διότι τότε η κ. Μέρκελ θα απαντούσε «εμείς δίναμε τις μίζες, εσείς γιατί τις παίρνατε;». Και στο σημείο αυτό, κάποιοι θα πρέπει να κάνουν χαρακίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου