Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Ανθελληνική αφίσσα μεταναστών ή προβοκατόρων

Αυτή η αφίσσα βρισκόταν κολλημένη -μέχρι σήμερα το απομεσήμερο- στο Πασαλιμάνι, δίπλα στο “Carrefour”. Με ένα ΚΛΙΚ πάνω στις φωτογραφίες, μεγεθύνεται και διαβάζεται άνετα το κείμενο. Όχι βέβαια και πολύ... άνετα, διότι όταν δούμε ότι οι Έλληνες εμφανίζονται ακόμη και... «λωτοφάγοι», ίσως προκύψει εκνευρισμός!
Εάν παρατηρήσει κανείς, το κείμενο είναι γραμμένο από άτομο που γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική, σε σημείο που δεν φαίνεται αν είναι και τόσο... λαθρομετανάστης.
Οπωσδήποτε, αυτή η αφίσσα, αφ’ ενός προκαλεί τουλάχιστον την αηδία κάθε λογικώς σκεπτόμενου ανθρώπου και αφ’ ετέρου προκαλεί τόσο, που κάθε άλλο παρά υποστηρίζεται η ελληνοποίηση των μεταναστών, σε μία πατρίδα που μισούν...
Όμως, ίσως θα πρέπει να επισημανθεί, ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται και περί προβοκάτσιας, από κάποιους οι οποίοι στοχεύουν στην όξυνση της κατάστασης.
Δεν ξέρω... Δεν νομίζω ότι μπορούν να εξαχθούν εύκολα συμπεράσματα, για τον απλό λόγο ότι ένας μετανάστης που σκοπεύει να γίνει Έλληνας (Ευρωπαίος) πολίτης, αποκλείεται, αυτή την εποχή να επιτίθεται κατά της Ελλάδας και των πολιτών της!
Ας το ψάξει λίγο η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας, διότι κάτι τέτοια βλάπτουν σοβαρά την πατρίδα* μας...
* Συγγνώμη για τη λέξη "πατρίδα", επειδή η χρήση της κάπου παρεξηγείται...

1 σχόλιο:

  1. Για τη λέξη "πατρίδα" ας ντρέπονται να την χρησιμοποιούν αυτοί που δεν έχουν ή δεν θέλουν να έχουν. Αυτό έλειπε, να ζητούμε και συγγνώμη τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή